Η PopCap πωλείται έναντι $1 δισεκατομμυρίου[;]

Η PopCap, μία από τις σημαντικότερες εταιρείες στο χώρο των casual games, φημολογείται ότι πρόκειται να πωληθεί στην τιμή του $1 δισεκατομμυρίου!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Techcrunch, μια τέτοια συμφωνία βρίσκεται ήδη στα σκαριά, κάνοντας λόγο για πολλές πηγές τις οποίες, όμως, δεν κατονομάζει...

Αν και για την ώρα δε γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο αγοραστής, το σίγουρο είναι ότι δε θα είναι η εκδότρια εταιρεία Zynga, γνωστή για τα παιχνίδια της στο Facebook. H Zynga είχε εκδηλώσει κάποτε ενδιαφέρον για την PopCap, όμως οι δύο εταιρείες δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στην τιμή.

Η ιστοσελίδα Techcrunch, εκτός των άλλων, αναφέρει ότι ο αγοραστής θα μπορούσε να είναι κάποιος μεγάλος εκδότης παιχνιδιών της Αμερικής, όπως η Electronic Arts, ή κάποια εταιρεία παιχνιδιών από την Ασία.

Η PopCap είναι γνωστή στο ευρύ κοινό για τα casual και puzzle παιχνίδια της, μεταξύ των οποίων τα Peggle, Zuma, Bejeweled αλλά και το πρόσφατο Plants vs Zombies. Τα κέρδη της κυμαίνονται από $100 ως $150 εκατομμύρια το χρόνο, ενώ για την ώρα αρνείται να σχολιάσει τις φήμες που την θέλουν να πωλείται...

[πηγή TechCrunch]
Loading