Qualcomm Snapdragon 4xx: Η νέα σειρά θα φέρει το 5G στην entry-level κατηγορία

Η παρουσίαση της Qualcomm στην έναρξη της IFA 2020 ξεκίνησε με τον επικεφαλής της εταιρείας, Cristiano Amon, να ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την εποχή του 5G. Συγκεκριμένα, ο κ. Amon αποκάλυψε ότι στις αρχές του 2021 θα παρουσιαστεί επίσημα η νέα σειρά επεξεργαστών Snapdragon 4xx με ενσωματωμένη κεραία 5G, η οποία προορίζεται για entry-level συσκευές.

Η Qualcomm ξεκίνησε την πορεία της στην τεχνολογία 5G από την ανώτερη κλίμακα (βλ. Snapdragon 855) και μέσα στους προηγούμενους μήνες άρχισε να κατεβαίνει σε πιο προσιτές κατηγορίες με τα Snapdragon 765 και Snapdragon 690. Με την ενσωμάτωση των 5G modems και στη σειρά Snapdragon 4xx, αντιλαμβάνεστε ότι μέσα στον επόμενο χρόνο δεν θα τίθεται ερώτημα αν μια συσκευή υποστηρίζει δίκτυα 5G, αλλά αν υπάρχει δίκτυο 5G στην περιοχή που βρίσκεται ο χρήστης.

Η Qualcomm συνεχίζει τις προσπάθειες για τη μαζική εμπορική χρήση του 5G και η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στη σειρά Snapdragon 4xx αναμένεται ότι θα προσεγγίσει περίπου 3.5 δισεκατομμύρια χρήστες smartphones σε όλο τον κόσμο.

Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τους επερχόμενους επεξεργαστές Snapdragon 4xx οι Motorola, Xiaomi και Oppo, με τις πρώτες πολύ προσιτές 5G συσκευές τους να αναμένονται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Loading