Η Samsung γιορτάζει τα πρώτα γενέθλια του Samsung Apps Software Market, επεκτείνοντας τη λειτουργία της υπηρεσίας σε 109 χώρες (συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα). Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, έγιναν περίπου 14 εκατομμύρια downloads εφαρμογών, αλλά το κακό είναι ότι δεν υπάρχουν πολλές εφαρμογές.

Άλλωστε, η Samsung τονίζει ότι το Samsung Apps δεν αφορά αποκλειστικά τα smartphones, καθώς θα υπάρχει πρόσβαση και από τις τηλεοράσεις της, με τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας να συζητούν για τη δημιουργία μίας κοινής πλατφόρμας smartphone/TV με δυνατότητες παρόμοιες με αυτές του Android OS.

Από την περασμένη εβδομάδα, o πρόεδρος της εταιρίας Yoon Boo Keun, αποκάλυψε ότι η Samsung θέλει να ενσωματώσει το λειτουργικό σύστημα Android στις μελλοντικές τηλεοράσεις της, αλλά επιβεβαίωσε και ότι η εταιρία αναπτύσσει τη δικιά της πλατφόρμα για κοινή χρήση σε τηλεοράσεις και smartphones, χωρίς ωστόσο να αναφέρει κάτι σχετικό με εξέλιξη του ήδη υπάρχοντος λειτουργικού συστήματος Bada.

Το Bada OS αποτελεί την προσπάθεια της Samsung να εισέλθει στην αγορά των προσιτών κινητών τηλεφώνων μεσαίων επιδόσεων, με στόχο να τραβήξει την προσοχή των προγραμματιστών για τη δημιουργία νέων εφαρμογών χάρι στο πλήθος των χρηστών της. Τώρα, μετά και τις επίσημες τοποθετήσεις του Yoon Boo Keun για live streaming ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών και παιχνιδιών, μία κοινή πλατφόρμα θα μπορούσε να αποτελέσει κάτι περισσότερο από θέλγητρο για τους προγραμματιστές, και γιατί όχι ένα σοβαρό αντίπαλο για το Google TV!

[πηγή Samsung]
Advertisements