Η Sharp μπαίνει στην αγορά των tablets με τα Galapagos eReaders

Η Sharp αποκάλυψε και επίσημα πλέον τα δύο της eReader tablets, με την εξωτική ονομασία Galapagos. Η έκδοση "mobile" διαθέτει οθόνη 5.5'' ανάλυσης 1024 x 600, ενώ η έκδοση "home" διαθέτει οθόνη 10.8'' ανάλυσης 1366 x 800, αμφότερες LCD, αντί για E-Ink που χρησιμοποιούνται συνήθως σε eReaders.

Η πλοήγηση γίνεται μέσω της touchscreen, αν και στο μικρότερο μοντέλο υπάρχει και trackball για διαχείριση με ένα χέρι. Χρησιμοποιείται το λειτουργικό σύστημα Android, ενώ υπάρχει ενσωματωμένο WiFi 802.11 b/g για αυτόματη ενημέρωση της υπηρεσίας ebook των Galapagos με νέα περιοδικά και εφημερίδες. Προς το παρόν δεν φαίνεται ότι υπάρχει ενσωματωμένο 3G.

Κατά τα άλλα, η Sharp έχει τοποθετήσει web browser, Office file viewer και εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης με επίκεντρο το βιβλίο, καθώς και αντίστοιχη εφαρμογή Galapagos Station PC για διαχείριση των ebooks.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει καμμία αναφορά στην τιμή τους, αλλά θα κυκλοφορήσουν το Δεκέμβριο στην Ιαπωνία με διαθέσιμη μία λίστα από 30.000 τίτλους περιοδικών, εφημερίδων και βιβλίων.

[πηγή CrunchGear]
Loading