SpaceX: Ακόμη 60 δορυφόροι για το Starlink, αλλά απέτυχε να επαναφέρει το Falcon 9

Η SpaceX επιταχύνει τις διαδικασίες για την ενίσχυση του δορυφορικού Internet της υπηρεσίας Starlink με συνεχόμενες αποστολές δορυφόρων, αλλά φαίνεται ότι αυτή η “βιασύνη” ίσως την οδηγήσει σε δαπανηρά σφάλματα.

Η εταιρεία έθεσε με επιτυχία σε τροχιά ακόμη 60 δορυφόρους και έχει προγραμματισμένη ακόμα μία 60αδα για αύριο Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, παρόλα αυτά, δεν κατάφερε να προσθαλασσώσει σωστά τον επαναχρησιμοποιούμενο πύραυλο Falcon 9 στο αυτόνομο drone πλοίο της.

Η ασφαλής επιστροφή των boosters από τους πυραύλους που χρησιμοποιεί στις αποστολές της είναι ζωτικής σημασίας για τη SpaceX, καθώς μειώνει δραματικά το κόστος των επόμενων αποστολών, όπως και τον χρόνο της προετοιμασίας τους. Ο συγκεκριμένος πύραυλος είχε χρησιμοποιηθεί σε δύο αποστολές φορτίου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αλλά και σε ακόμη δύο αποστολές δορυφόρων τον περασμένο Ιούνιο και τον περασμένο Δεκέμβριο.

Προφανώς στην αυριανή αποστολή της επόμενης 60αδας δορυφόρων του Starlink θα χρησιμοποιηθεί ένας άλλος πύραυλος Falcon 9 και ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά αυτή τη φορά. 

Σε ό,τι αφορά το Starlink, υπενθυμίζουμε ότι έχουν ανοίξει οι προ-παραγγελίες και για την Ελλάδα με κόστος €499 για τον εξοπλισμό + €99/μήνα για ταχύτητες άνω των 100/20 Mbps (download/upload) με καθυστέρηση μικρότερη των 31ms. Το λανσάρισμα αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθεί στο δεύτερο μισό του 2021.

Όσοι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading