SpaceX: Νέα εκτόξευση του Starship, νέα έκρηξη πριν την προσεδάφιση

Ακόμα μία απόπειρα επαναπροσεδάφισης του Starship από τη SpaceX κατέληξε σε εκρηκτικό φινάλε, καθώς και το πρωτότυπο SN11 είχε την ίδια τύχη με τα προηγούμενα τρία. Εκτοξεύθηκε με επιτυχία, έφτασε στο επιθυμητό ύψος, πραγματοποίησε σωστά την στροφή του για να πάρει θέση προσεδάφισης, αλλά κάπου προς το τέλος κάτι πήγε στραβά.

Η SpaceX ανέφερε ότι ένας από τους κινητήρες Raptor “παρουσίασε θεματάκια” κατά την εκτόξευση και δεν ενεργοποιήθηκε σωστά κατά την κάθοδο, με αποτέλεσμα το πρωτότυπο Starship SN11 να εκραγεί σε κάποια φάση πριν ακουμπήσει στο έδαφος. Δεν έχει γίνει γνωστό πότε ακριβώς συνέβη, διότι υπήρχε πυκνή ομίχλη κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

Όπως πάντα, τόσο ο επίσημος λογαριασμός της SpaceX όσο και ο ίδιος ο Elon Musk αντιμετώπισαν με χιούμορ την κατάσταση. Αξίζει να σημειωθεί, όμως, ότι την προηγούμενη εβδομάδα ανέβαλαν την εκτόξευση του Starship SN11 για να πραγματοποιήσουν κάποιους ελέγχους στα συστήματα του και μάλιστα έστειλαν πίσω τον επιθεωρητή της FAA (Federal Aviation Administration) διότι δεν θα προλάβαιναν να κάνουν τη δοκιμή. Τελικά, αποφασίστηκε το βράδυ της Κυριακής να προχωρήσει κανονικά, αν και ο επιθεωρητής είχε επιστρέψει ήδη σπίτι του.

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι για 4η φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, η SpaceX δεν έχει καταφέρει να επαναπροσεδαφίσει με ασφάλεια το Starship. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν πτοούνται από τις αποτυχίες, αλλά στο παρελθόν απέδειξαν πως έχουν τη δυνατότητα και την αποφασιστικότητα να υπερκεράσουν όποια δυσκολία εμφανιστεί μπροστά τους.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading