Στα σκαριά τηλεοπτική σειρά 300!

Έχουν περάσει 17 χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας 300, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τη Warner Bros. να ετοιμάσει μια τηλεοπτική σειρά βασισμένη στην ιστορική ταινία δράσης. Σύμφωνα με το Variety, η σειρά θα είναι ένα prequel της ταινίας του 2007 και ο σκηνοθέτης και συν-σεναριογράφος Zack Snyder βρίσκεται σε πρώιμες συζητήσεις για να αναλάβει τα ηνία και την παραγωγή μέσω της Stone Quarry.

Η ταινία 300, βασισμένη στην ομώνυμη σειρά κόμικς του 1998, έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες της Βόρειας Αμερικής το 2007 και απέφερε 456 εκατομμύρια δολάρια με budget 60 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Snyder σκηνοθέτησε την ταινία από ένα σενάριο που έγραψε μαζί με τους Kurt Johnstad και Michael B. Gordon. Ο Gerard Butler πρωταγωνίστησε στο ρόλο του Λεωνίδα, ενώ η Lena Headey υποδύθηκε τη βασίλισσα Γοργώ. Στο καστ συμμετείχαν οι Dominic West, Vincent Regan, Michael Fassbender, Peter Mensah, Kelly Craig και Stephen McHattie.

Το 2014 βγήκε στους κινηματογράφους το sequel 300: Rise of an Empire, με πρωταγωνιστές την Eva Green και την Heady. Η ταινία έλαβε ανάμεικτες κριτικές, αλλά παρόλα αυτά πέτυχε στο box office με εισπράξεις 337 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως έναντι budget 110 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Snyder είχε δηλώσει το 2021 πως είχε γράψει και ένα τρίτο μέρος, αυτή τη φορά για τον Μέγα Αλέξανδρο, με τίτλο Blood and Ashes, αλλά η Warner Bros. τελικά το απέρριψε. Δεν έχει ακόμη οριστεί συγγραφέας για το project της prequel τηλεοπτικής σειράς, ούτε το χρονοδιάγραμμα για την πρεμιέρα της.

[via]

Loading