Starbase: Ο Elon Musk θέλει να χτίσει νέα πόλη στο Texas!

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ταξίδια στο Διάστημα, υπόγειες σύρραγες για λύση του κυκλοφοριακού, εμφυτεύματα για τον εγκέφαλο και άλλα πολλά θέματα έχουν συνδεθεί τα τελευταία χρόνια με τον Elon Musk. Τι νέο έχει το μενού; Το χτίσιμο μιας νέας πόλης!

Όπως το συνηθίζει, ο Elon Musk έριξε τη “βόμβα” του χωρίς καμία προειδοποίηση στο Twitter αναφέροντας ότι θα χτίσει την πόλη Starbase στο Texas (ΗΠΑ). Στη συνέχεια αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες λέγοντας ότι η ανάπτυξη της πόλης θα γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Boca Chica, η οποία έχει επιλεγεί από τη SpaceX για τα projects της, θα είναι φιλική για τα σκυλιά και ο δήμαρχος της θα φέρει τον τίτλο του “The Doge” (σαφής υπαινιγμός για το κρυπτονόμισμα Dogecoin).

Ακόμα και τώρα μοιάζει με τρολάρισμα, ωστόσο, το γραφείο του δικαστή της Cameron County (εκεί ανήκει η Boca Chica) έχει επιβεβαιώσει τα σχέδια του Elon Musk και της SpaceX.

Τις τελευταίες ημέρες, η Cameron County έχει δεχθεί επίσημη κρούση από τη SpaceX σχετικά με το ενδιαφέρον του Elon Musk για την ενσωμάτωση της Boca Chica στην πόλη Starbase του Texas. Το δικαστήριο έχει ενημερωθεί για την πρωτοβουλία της SpaceX και αν η τελευταία θέλει να την προχωρήσει, τότε θα πρέπει να συμμορφωθεί με όλα τα καταστατικά της πολιτείας. Η κομητεία County θα εξετάσει οποιοδήποτε αίτημα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Θα χρειαστεί να ξεπεραστούν πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια προκειμένου να προχωρήσει η ανάπτυξη της πόλης Starbase. Από εκεί και πέρα, η SpaceX θα έχει μακρύ δρόμο μπροστά της για να υλοποιήσει το project, αφού η Boca Chica διαθέτει μόνο δίκτυο ηλεκτρισμού (ούτε καν υδροδότησης).

Ευκαιρία να αγοράσουμε κανένα οικοπεδάκι ή έστω να ανοίξουμε μια καφετέρια βρε αδερφέ…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading