Starlink: Βγαίνει από τη beta το καλοκαίρι, γίνεται mobile πριν το τέλος του έτους

Το Starlink, η υπηρεσία δορυφορικού Internet της SpaceX, έχει αρχίσει να τραβά το ενδιαφέρον χιλιάδων ενδιαφερόμενων σε όλο τον κόσμο, καθώς μπορεί να παρέχει πολύ υψηλές ταχύτητες πρόσβασης σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε τοποθεσίες όπου ούτως ή άλλως δεν υπάρχει υποστήριξη από τις υπάρχουσες υποδομές (π.χ. φορτηγά, πλοία).

Η υπηρεσία βρίσκεται σε λειτουργία beta από τον περασμένο Οκτώβριο με 10.000+ χρήστες σε όλο τον κόσμο και υποστηρίζεται από 1000+ μικροδορυφόρους που έχει θέσει σε τροχιά η SpaceX, ενώ αναμένεται ότι θα διευρυνθεί σημαντικά το δίκτυο με πάνω από 10.000 δορυφόρους μέσα στα επόμενα χρόνια. Αυτή η beta μορφή λειτουργίας δεν θα κρατήσει για πολύ καιρό ακόμα, μιας και ο Elon Musk προανήγγειλε πως πιθανότατα θα βγει από τη φάση beta φέτος το καλοκαίρι. 

starlink-greece.jpg


Σε μια άλλη ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του, ο Elon Musk τόνισε ότι το Starlink θα είναι σε θέση να έχει και mobile χαρακτήρα, υπό την έννοια ότι θα μπορεί να τοποθετηθεί ο εξοπλισμός σε τροχοκινούμενα και φορτηγά. Για την ώρα μένουν απ’ έξω τα αυτοκίνητα διότι ο εξοπλισμός είναι αρκετά ογκώδης για αυτά.

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι το τέλος του 2021 οι ταχύτητες σύνδεσης θα φτάσουν τα 300Mbps και υπόσχονται ακόμα χαμηλότερο latency από τα 31ms που ισχύουν σήμερα. Εδώ και αρκετές εβδομάδες έχουν ανοίξει οι προπαραγγελίες και για την Ελλάδα, με τον εξοπλισμό να κοστίζει €499 και τη μηνιαία συνδρομή €99.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Loading