Starlink: Ξεπέρασε τα 3 εκατ. συνδρομητές η υπηρεσία δορυφορικού Internet του Elon Musk

Η υπηρεσία Starlink της SpaceX έχει πλέον περισσότερους από 3 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία επίσημα η εταιρεία.

"Το Starlink συνδέει περισσότερους από 3 εκατ. ανθρώπους με γρήγορο Διαδίκτυο σε σχεδόν 100 χώρες, περιοχές και πολλές άλλες αγορές", ανέφερε η SpaceX σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τρίτη, η οποία περιλάμβανε επίσης ένα σύντομο video που έδειχνε τα δορυφορικά πιάτα του Starlink να έχουν εγκατασταθεί και να παρέχουν σύνδεση στο Διαδίκτυο σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Ο CEO της SpaceX, Elon Musk, δημοσίευσε επίσης ένα μήνυμα ευχαριστώντας τους πελάτες και συγχαίροντας την ομάδα του για την επίτευξη 3 εκατομμυρίων συνδρομητών σε 99 χώρες:

Η SpaceX εργάστηκε με γρήγορους ρυθμούς για να φέρει τη δορυφορική υπηρεσία Starlink για το δορυφορικό διαδίκτυο σε αυτό το προχωρημένο στάδιο λειτουργίας. Ο πρωταρχικός στόχος του Starlink είναι να φέρει συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο σε μη εξυπηρετούμενες ή υποεξυπηρετούμενες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, αλλά οι πελάτες σε όλα τα μέρη έχουν τώρα τη δυνατότητα να εγγραφούν στην υπηρεσία.

Η SpaceX έστειλε την πρώτη παρτίδα των 60 δορυφόρων της σε χαμηλή γήινη τροχιά τον Μάιο του 2019 και σήμερα έχει περίπου 6.000 μικρούς δορυφόρους της σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη. Οι πρώτες αυτές εγκαταστάσεις των δορυφόρων Starlink σύντομα άνοιξαν το δρόμο για την έναρξη της υπηρεσίας σε beta λειτουργία τον Οκτώβριο του 2020. Μέχρι τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους, η υπηρεσία είχε ήδη 10.000 χρήστες παγκοσμίως, ενώ στη συνέχεια αυξήθηκε ραγδαία για να φτάσει το 1 εκατομμύριο χρήστες τον Δεκέμβριο του 2022 και 2 εκατομμύρια πελάτες μόλις εννέα μήνες μετά.

Loading