Steam Deck: Προσπάθειες για να υποστηρίζει και το Windows 11

Από την πρώτη ημέρα της ανακοίνωσης του Steam Deck το ενδιαφέρον των gamers είναι ιδιαίτερα έντονο για την προσπάθεια της Valve να προσφέρει μια εμπειρία Nintendo Switch για τα PC games. Η φορητή παιχνιδοκονσόλα θα τρέχει κανονικά το SteamOS, αλλά η εταιρεία συνεργάζεται ήδη στενά με την AMD προκειμένου να προσφέρει κάτι περισσότερο από gaming στους χρήστες.

Σε συνέντευξη του με το PCGamer, ο σχεδιαστής του Steam Deck, κ. Greg Coomer, αποκάλυψε πως οι Valve και AMD επιθυμούν διακαώς να προσφέρουν πλήρη υποστήριξη του επερχόμενου λειτουργικού συστήματος Windows 11. Αυτή την περίοδο, μάλιστα ασχολούνται κυρίως με το περίφημο TPM και ο κ. Coomer παραδέχτηκε πως είχαν εστιάσει τόσο πολύ στο Windows 10 που δεν έχουν προλάβει να πιάσουν τη νέα έκδοση του Windows OS.

Είναι δεδομένο ότι το Syteam Deck θα υποστηρίζει από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του τον προσεχή Δεκέμβριο τη δυνατότητα dual boot με SteamOS και Windows 10, αλλά σαφέστατα θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υποστηρίζει και το Windows 11. Οι λόγοι είναι πολλοί, αλλά αν θέλετε να εστιάσουμε αποκλειστικά στο gaming, μέσα από το Windows 10/11 θα είναι εφικτό να παίζεις και τα παιχνίδια του Xbox (π.χ. μέσω της υπηρεσίας streaming xCloud).

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading