Η Wikipedia εγκαινιάζει αρχείο με τις φωνές διάσημων προσωπικοτήτων

Stephen Fry

Ένα νέο ενδιαφέρον project της Wikipedia φιλοδοξεί να ηχογραφήσει τις φωνές διαφόρων δημόσιων προσώπων ώστε οι μελλοντικές γενιές να γνωρίζουν πως ακούγονται και πως προφέρεται το όνομα σημαντικών προσωπικοτήτων της ιστορίας.

Ο Stephen Fry είναι ο πρώτος που συμμετέχει στην προσπάθεια της Wikipedia με ένα μικρό ηχητικό απόσπασμα που λέει: “Hello, my name is Stephen Fry, I was born in London and I’ve been in the entertainment business, well I suppose since 1981”.

Μάλιστα, το BBC έχει συμφωνήσει να αδειοδοτήσει εκατοντάδες αποσπάσματα προσωπικοτήτων από τα ραδιοφωνικά του προγράμματα, τα οποία θα τροποποιηθούν κατάλληλα όσον αφορά το μέγεθός τους και θα αποθηκευτούν στη Wikipedia. Το ενδιαφέρον είναι ότι το BBC εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός εργαλείου φωνητικής αναγνώρισης με το οποίο θα μπορούσε κανείς να επισημάνει την ταυτότητα και την τοποθεσία ενός ομιλητή στα αρχεία αυτά. Έχει ήδη δημιουργήσει λογισμικό που μπορεί να αναγνωρίσει πολλαπλούς ομιλητές σε ένα ηχητικό απόσπασμα αλλά δεν μπορεί μέχρι στιγμής να ταυτοποιήσει τις φωνές.

Μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του Stephen Fry στη Wikipedia (στα δεξιά της σελίδας) και να ακούσετε τη φωνή του σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε.

Advertisements

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr. Follow me on twitter and facebook
This entry was posted in Technology and tagged . Bookmark the permalink.