Σύντομα θα μπορείς να εγκαθιστάς έως 5 εφαρμογές ταυτόχρονα στις συσκευές Android

Η Google φέρεται να δίνει άλλη μια ευκαιρία στο Parallel Downloading, καθώς η λειτουργία επανεμφανίστηκε σε μια πρόσφατη ενημέρωση του καταστήματος Google Play.

Το parallel downloading προσφέρει στους χρήστες συσκευών Android τη δυνατότητα να εγκαθιστούν ταυτόχρονα πολλές εφαρμογές. Η τεχνολογία εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, όταν ένας χρήστης του Reddit παρατήρησε ότι ήταν σε θέση να κατεβάζει ταυτόχρονα το Chrome, το Google Photos και το YouTube στο smartphone του. Παρόλα αυτά, παρέμεινε στην αφάνεια μέχρι που εντοπίστηκε ξανά από τον ειδικό του κλάδου Assemble Debug μετά από ψάξιμο στα αρχεία της έκδοσης 40.0.13 του Google Play.

Ο τελευταίος διαπίστωσε ότι το Parallel Downloading είναι πλήρως λειτουργικό και στα screenshots που δημοσιεύθηκαν στο blog TheSpAndroid αποκαλύπτεται ότι μπορούσε να κατεβάσει ταυτόχρονα τα Adobe Lightroom και Adobe Acrobat χωρίς πρόβλημα. Καθώς ερευνούσε περισσότερο, ο Assemble Debug διαπίστωσε ότι υπήρχαν κάποιοι περιορισμοί.

Πρώτον, το parallel downloading δεν λειτουργεί για ενημερώσεις (updates). Αν θέλετε να κατεβάσετε patches για πολλές εφαρμογές, θα πρέπει να το κάνετε ξεχωριστά. Δεύτερον, η Google περιορίζει τον αριθμό των ταυτόχρονων εγκαταστάσεων σε δύο μόνο εφαρμογές. Ο Assemble Debug επισημαίνει ότι ο περιορισμός ελέγχεται από μια εσωτερική ρύθμιση και απενεργοποιώντας την μπόρεσε να αυξήσει το όριο ταυτόχρονης λήψης σε πέντε εφαρμογές.

Δεν αποκλείεται εάν και εφόσον το Parallel Downloading προστεθεί και επίσημα ως λειτουργία στο Google Play ότι ο αριθμός των ταυτόχρονων downloads θα αυξηθεί.

[via]

Loading