Το iOS 18 φέρνει μια ενδιαφέρουσα λειτουργία για τον φακό των iPhone

Η Apple ανανέωσε τη λειτουργία Flashlight στο iOS 18, επιτρέποντας στους χρήστες να ρυθμίζουν τόσο την έντασή της όσο και τη διάμετρο της δέσμης φωτός. Η νέα λειτουργία εμφανίζεται κάθε φορά που ενεργοποιείτε τον φακό, είτε μέσω του Κέντρου Ελέγχου είτε (αν το έχετε ρυθμίσει) πατώντας παρατεταμένα το κουμπί Action.

Όταν ενεργοποιείτε το Flashlight (ή το Torch), θα εμφανίζεται ως μια κινούμενη προέκταση του Dynamic Island στα iPhone που το διαθέτουν. Για λίγες στιγμές, θα σας επιτρέπει να ελέγχετε τη δέσμη φωτός σύροντας το δάχτυλό σας πάνω της- αν σύρετε κάθετα, ελέγχετε την ένταση του φωτός, όπως ακριβώς και πριν. Αλλά αν σύρετε το δάχτυλό σας οριζόντια πάνω στο μικρό παράθυρο ελέγχου του φακού, θα μπορείτε να ελέγξετε και τη διάμετρο της δέσμης φωτός.

Πατήστε οπουδήποτε αλλού, και το περιβάλλον εργασίας του φακού θα τραβηχτεί πίσω στο Dynamic Island, αλλά μπορείτε να το επαναφέρετε προς τα πάνω σύροντας προς τα κάτω από το Dynamic Island. Η διεπαφή ελέγχου του Flashlight είναι επίσης διαθέσιμη στην οθόνη κλειδώματος, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε όλα αυτά τα πράγματα και όταν το τηλέφωνό σας είναι κλειδωμένο. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Flashlight σε ένα κλειδωμένο iPhone με δύο τρόπους, είτε πατώντας το εικονίδιο widget κάτω αριστερά είτε πατώντας παρατεταμένα το Action Button, αν το έχετε ρυθμίσει να εκκινεί το Flashlight.

Σε άλλα νέα που σχετίζονται με το Flashlight, το iOS 18 σας επιτρέπει επίσης να αντικαταστήσετε το widget του Flashlight στην οθόνη κλειδώματος, καθιστώντας πιο δύσκολη την ενεργοποίησή του κατά λάθος. Μπορείτε να το κάνετε αυτό κατά την επεξεργασία της οθόνης κλειδώματος, την οποία μπορείτε να κάνετε πατώντας παρατεταμένα οπουδήποτε στην οθόνη κλειδώματος ενώ το iPhone είναι ξεκλειδωμένο.

Loading