Το πρώτο glasses-free 3D laptop στον κόσμο έρχεται μαζί με προβλήματα υγείας

Η Toshiba ανακοίνωσε το Qosmio F755 3D laptop την περασμένη Τρίτη, περιγράφοντας το ως το πρώτο laptop στον κόσμο που μπορεί να απεικονίσει glasses-free 3D αλλά και 2D ταυτόχρονα στην ίδια οθόνη!

Όπως έχουμε δει και παλιότερα, το 3D βλάπτει την όραση, πόσο μάλλον όταν συνδυάζονται σε μία οθόνη δισδιάστατο και τρισδιάστατο υλικό. Το επίσημο δελτίο τύπου εκθειάζει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του laptop, ενώ αναφέρει σε ψιλά γράμματα τις βλαβερές παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσει στην όραση. Συγκεκριμένα:

"Εξαιτίας πιθανών επιπτώσεων στην εξέλιξη της όρασης, οι θεατές 3D περιεχομένου πρέπει να είναι άνω των 6 ετών. Παιδιά και έφηβοι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί σε θέματα υγείας σχετικά με την παρακολούθηση 3D υλικού και να αποφεύγουν την πολύωρη παρακολούθηση χωρίς ενδιάμεση ξεκούραση.

Κάποιοι θεατές μπορεί να αντιμετωπίσουν ακόμα και blackout λόγω της εναλλαγής εικόνων και φωτών κατά την παρακολούθηση 3D εικόνων και video games. Όποιος έχει αντιμετωπίσει κάποια κρίση, απώλεια αισθήσεων, ή άλλο σύμπτωμα που συνδέεται με μια επιληπτική κατάσταση ή έχει οικογενειακό ιστορικό επιληψίας, θα πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό πριν κάνει χρήση της 3D λειτουργίας"

Το laptop αναμένεται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα (στα μέσα Αυγούστου) στην τιμή των $1700 και θα έχει πραγματικό ενδιαφέρον να δούμε αν το αγοραστικό κοινό θα δώσει τελικά σημασία στα θέματα υγείας ή θα υποκύψει στο τελευταίο θαύμα της τεχνολογίας...

[πηγή OnlineSocialMedia]
Loading