Βρέθηκε απολίθωμα θαλάσσιου δράκου ηλικίας 180 εκατ. ετών!

Το απολίθωμα ενός θαλάσσιου δράκου - που ανήκει στο είδος των ιχθυόσαυρων – με ηλικία 180 εκατομμυρίων ετών ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της αποστράγγισης σε ένα νησί της λιμνοθάλασσας στο Rutlant από μια ομάδα επιστημόνων.

Sea Dragon

Ο Joe Davis, αρχηγός της ομάδας ανέφερε ότι «ακολουθήσαμε αυτό που αδιαμφισβήτητα έμοιαζε με σπονδυλική στήλη. Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε». Ο Davis σε συνεργασία με τον αξιωματικό Paul Trevor ανακάλυψαν ότι ο ιχθυόσαυρος έχει μήκος 10 μέτρα και το κρανίο του ζυγίζει τουλάχιστον ένα τόνο.

Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο πρόσφατα ανακαλυφθείς ιχθυόσαυρος, γνωστός ως Rutland Sea Dragon, είναι «ο μεγαλύτερος και πιο ολοκληρωμένος σκελετός του είδους του που βρέθηκε μέχρι σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο και ο πρώτος ιχθυόσαυρος του είδους του που βρέθηκε ποτέ στη χώρα».

Sea Dragon

Ο Dean Lomax, παγκόσμιος εμπειρογνώμων στους ιχθυόσαυρους και επικεφαλής μιας ομάδας παλαιοντολόγων ανέφερε:

Ήταν τιμή μου να ηγούμαι της ανασκαφής. Η Βρετανία είναι η γενέτειρα των ιχθυόσαυρων - τα απολιθώματα τους έχουν ανακαλυφθεί εδώ για περισσότερα από 200 χρόνια με την πρώτη επιστημονική να χρονολογείται από τη Mary Anning και τις ανακαλύψεις της κατά μήκος της ακτής του Jurassic. Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου ανακάλυψη και ένα από τα μεγαλύτερα ευρήματα στη βρετανική παλαιοντολογική ιστορία.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]

Loading