Waymo: Διαθέσιμη για το κοινό η υπηρεσία ταξί με αυτόνομα οχήματα

Από το Δεκέμβριο του 2018 η Waymo έχει ξεκινήσει πιλοτικά την εμπορική χρήση των αυτοοδηγούμενων οχημάτων της στους δρόμους του Phoenix (Arizona, ΗΠΑ) και αφού έχει πλέον καταγράψει περισσότερα από 2 εκατομμύρια μίλια στους δρόμους της πόλης, τώρα είναι σε θέση να ανοίξει και επίσημα την υπηρεσία της.

Οι πολίτες του Phoenix μπορούν πλέον να κλείνουν τη θέση τους μέσω της εφαρμογής Waymo One, αν και το εύρος εξυπηρέτησης θα περιοριστεί σε πρώτη φάση σε μια ζώνη 50 τετραγωνικών μιλίων στην περιοχή Chandler. Τον καθαρισμό των αυτόνομων οχημάτων έχει αναλάνει η AutoNation, στο κάθε ένα υπάρχει προηγμένο σύστημα καθαρισμού του αέρα και αντισηπτικό υγρό/μαντηλάκια για τους επιβάτες λόγω της πανδημίας COVID19.

waymo-one-app.jpg

Να σημειωθεί ότι σε αυτό το πρώτο γενικότερο άνοιγμα της υπηρεσίας της Waymo για το κοινό, θα υπάρχουν άνθρωποι της εταιρείας μέσα σε κάθε όχημα για να ελέγχουν το όχημα σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο. Μέσα στους επόμενους μήνες, αν όλα πάνε καλά, θα αποσυρθούν οι ελεγκτές ούτως ώστε τα οχήματα να κινούνται χωρίς κανέναν οδηγό, θα πολλαπλασιαστεί ο αριθμός τους και θα επεκταθεί η εμβέλεια τους.

Όπως και να ‘χει, είναι η αρχή για μια υπηρεσία ταξί που θα εξυπηρετεί τον κόσμο σε οχήματα χωρίς οδηγούς. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και τα σχέδια της εταιρείας για επέκταση σε άλλες πόλεις ή/και χώρες.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[Waymo]

Loading