Windows 11: Σπουδαία κίνηση με τη native υποστήριξη εφαρμογών Android!

Όπως είδαμε και στο γενικό άρθρο της παρουσίασης του Windows 11, μία από τις πλέον εντυπωσιακές κινήσεις της Microsoft είναι η ενσωμάτωση των εφαρμογών του Android OS στη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της. Οι εφαρμογές Android θα τρέχουν εγγενώς στο Windows 11 και θα μπορούν να τις βρουν οι χρήστες μέσα στο ανανεωμένο Microsoft Store από την ξεχωριστή ενότητα του….Amazon Appstore.

windows-11-android-apps-2.jpg

Η Microsoft ανέφερε ότι χρησιμοποιεί το Amazon Appstore και εκμεταλλεύεται την τεχνολογία Intel Bridge για να προσφέρει αυτή τη δυνατότητα στους χρήστες υπολογιστών Windows 11, οι οποίοι μάλιστα θα μπορούν να καρφιτσώνουν τις εφαρμογές Android στη νέα κεντραρισμένη taskbar ή να τις βλέπουν δίπλα στις παραδοσιακές εφαρμογές Windows.

Ο ερχομός των εφαρμογών Android στο Windows 11 είναι η απάντηση της Microsoft στην Apple, η οποία χάριν στους επεξεργαστές M1 έχει καταφέρει να φέρει όλες τις εφαρμογές του iOS στο macOS. Προαπαιτούμενο, ωστόσο, για έναν υπολογιστή Windows 11 να τρέχει εφαρμογές Android θα είναι να υποστηρίζει την τεχνολογία Intel Bridge. Από την άλλη, όμως, αποτελεί και μια έμμεση παραδοχή ότι απέτυχε να πείσει τους developers να υιοθετήσουν την Universal Windows Platform (UWP).

windows-11-android-apps-1.jpg

Διόλου μας απασχολεί αυτό, το σημαντικό είναι ότι από το φθινόπωρο θα έχουμε και εφαρμογές Android στα Windows PCs!

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Loading