Η Google παρουσίασε εχτές την ανανεωμένη έκδοση του mobile YouTube, με επανασχεδιασμένο περιβάλλον, καλύτερες λειτουργίες αφής και (το κυριότερο) high quality video. Η νέα έκδοση θα είναι διαθέσιμη από σήμερα, με την Google να εστιάζει κυρίως στην επαναδημιουργία του m.youtube.com παρά σε νέες εφαρμογές για iPhone, Android ή άλλες φορητές συσκευές.

YouTube mobile Home Screen

Το νέο mobile YouTube, λοιπόν, παρέχει ευκολότερο χειρισμό, με την αρχική σελίδα να είναι παρόμοια με αυτή της εφαρμογής Facebook για iPhone, δηλαδή σειρές από εικονίδια για διάφορες λειτουργίες όπως Browse, Favorites, Playlists, Settings και Home. Ο Andrey Doronichev, product manager του mobile YouTube, δήλωσε ότι το προϊόν είναι σχεδιασμένο κυρίως για συσκευές touchscreen, από όπου προέρχεται και η πλειοψηφία των video views.

YouTube mobile Interface

Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη αλλαγή είναι φυσικά η μετάδοση video σε ποιότητα high quality. Εάν έχετε παρακολουθήσει κάποιο video στην εφαρμογή του iPhone, θα έχετε παρατηρήσει ότι η ποιότητα δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, κάτι που οφείλεται στη χρήση ενός παλαιότερου format μετάδοσης για δίκτυα δεύτερης γενιάς. Όμως, το νέο mobile YouTube είναι συμβατό με τα σημερινά δίκτυα και συμπεριλαμβάνει την επιλογή High Quality, η οποία είναι διαθέσιμη στην εφαρμογή YouTube για Android. Όταν θα έχετε την ευκαιρία να δείτε κάποιο video θα καταλάβετε ότι η διαφορά είναι τεράστια.

Advertisements