YouTube: Τέλος στις ενοχλητικές overlay διαφημίσεις από τις 6 Απριλίου

Να και μια καλή εξέλιξη από τον τομέα των διαφημίσεων για εμάς τους τελικούς χρήστες. Η Google ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει οριστικά τις overlay διαφημίσεις που εμφανίζονται μέσα στα videos της υπηρεσίας YouTube από τις 6 Απριλίου 2023, καθώς έκρινε πως παραείναι ενοχλητικές για τους χρήστες…

Οι overlay διαφημίσεις εμφανίζονται μόνο στην desktop έκδοση του YouTube και θα τις έχετε παρατηρήσει στο κάτω μέρος του video, όπου συνήθως καταλαμβάνουν αρκετό χώρο και άμεσα ψάχνεις να δεις πως θα τις κλείσεις αντί να κοιτάξεις αυτό που διαφημίζουν. Η Google το πήρε επιτέλους χαμπάρι και αποφάσισε να τις καταργήσει για να εστιάσει την προσοχή της σε άλλους τύπους διαφήμισης, που θα λειτουργούν καλύτερα και μεγαλύτερη απόδοση τόσο στη desktop, όσο και στη mobile έκδοση του YouTube.

Σε ό,τι αφορά τους δημιουργούς περιεχομένου, η Google τονίζει ότι η αφαίρεση των overlay διαφημίσεων δεν θα επηρεάσει σημαντικά τα έσοδα τους, ενώ θα κρατήσει για περισσότερη ώρα τον χρήστη μέσα στα videos τους. Πιθανότατα θα δούμε ακόμη περισσότερες pre-roll διαφημίσεις, δηλαδή αυτές που καταλαμβάνουν όλο τον χώρο του player πριν ξεκινήσει το video που έχουμε επιλέξει να παρακολουθήσουμε.

Φυσικά, υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα να γίνεις συνδρομητής στο YouTube Premium για να απαλλαγείς οριστικά από όλες τις διαφημίσεις.

[YouTube]

Loading