1 στα 2 smartphone θα υποστηρίζει δίκτυο 5G έως το τέλος του 2022

Η realme, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα smartphone στον κόσμο, δημοσίευσε whitepaper με τίτλο «Κάνοντας το 5G παγκόσμιο: Προσβασιμότητα για όλους» σε συνεργασία με την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων και ερευνών Counterpoint Research. Στο έγγραφο διερευνώνται μεταξύ άλλων η υιοθέτηση 5G smartphone από τους χρήστες σε παγκόσμιο επίπεδο, το τρέχον τοπίο της αγοράς, οι πιο πρόσφατες τάσεις στην τεχνολογία και την εξέλιξη του δικτύου 5G καθώς και ποιες είναι οι κορυφαίες μάρκες και περιοχές που υιοθετούν το 5G.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphone 5G συνεχίζουν να αυξάνονται ραγδαία, παράλληλα όμως μοιάζει να ξεδιπλώνεται η ιστορία αγορών «δύο ταχυτήτων».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του whitepaper, η υιοθέτηση του 5G σε παγκόσμιο επίπεδο ξεπερνά σε εύρος όλες τις προηγούμενες γενιές δικτύων. Μόλις το πρώτο τρίμηνο του 2021, μέσα σε ένα χρόνο από την κυκλοφορία του πρώτου εμπορικού δικτύου 5G στον κόσμο, σχεδόν ένα στα τρία smartphone που πωλήθηκαν παγκοσμίως υποστήριζαν σύνδεση 5G. Οι ανεπτυγμένες αγορές ήταν εκείνες που πρωτοστάτησαν στην υιοθέτηση 5G. Ωστόσο, αυτό αναμένεται να αλλάξει, καθώς όλο και περισσότερες αναδυόμενες αγορές αρχίζουν να υιοθετούν εμπορικές υπηρεσίες 5G.

Η απότομη πτώση των τιμών των smartphone βοήθησε σημαντικά στην αύξηση των ποσοστών υιοθέτησης 5G

Το εν λόγω whitepaper αποκάλυψε μερικά εντυπωσιακά ευρήματα σχετικά με τις τάσεις στο επίπεδο των τιμών smartphone 5G: ενώ τα premium τμήματα της αγοράς κυριαρχούν παραδοσιακά στο στάδιο της πρώιμης υιοθέτησης στις προηγούμενες γενιές δικτύων, το 5G έφερε μια νέα δυναμική στην αγορά. Το 2020, τα τηλέφωνα 5G στα τμήματα τιμών χαμηλού έως μεσαίου εύρους αντιπροσώπευαν σχεδόν το 40% όλων των συσκευών 5G που πωλήθηκαν. Με τον μέσο όρο στις τιμές πώλησης πιθανότατα να συνεχίσει να σημειώνει διψήφια κάμψη στο εγγύς μέλλον, αναμένεται ότι έως το τέλος του 2022, ένα στα δύο smartphones που θα πωλούνται παγκοσμίως, θα υποστηρίξει το 5G.

Ο σχεδιασμός και η απόδοση βασικά στοιχεία για τους νέους χρήστες που προχωρούν σε αναβάθμιση της συσκευής τους με μοντέλα 5G

Η realme συνέβαλε αποφασιστικά στα ευρήματα της έρευνας και τη συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με τις τάσεις και τις προσδοκίες χρήσης των νέων για τα τηλέφωνα 5G, οι οποίες υποδηλώνουν ότι, αν και το να είναι οικονομικά προσιτά τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι πολύ σημαντικό, οι ίδιοι δεν είναι πρόθυμοι να συμβιβαστούν με κάτι λιγότερο στον σχεδιασμό ή την απόδοση. Αναμένουν από τα τηλέφωνα 5G να δείξουν πώς η νέα αυτή τεχνολογία αποτελεί ριζική τομή σε σχέση με το παρελθόν, μεταξύ άλλων και μέσω του μοναδικού σχεδιασμού και των επιμέρους χαρακτηριστικών τους. Υπάρχει έντονη επιθυμία μεταξύ των νέων καταναλωτών για λεπτότερο, ελαφρύτερο και πιο ελκυστικό σχεδιασμό, πάντα σε συνδυασμό με βελτιωμένα λειτουργικά χαρακτηριστικά όπως οθόνες και χωρητικότητα μπαταρίας.

Η realme εντάσσεται στις τάξεις των κορυφαίων παικτών smartphone 5G

Επιπλέον, στην έρευνα του whitepaper εξετάστηκε το μερίδιο αγοράς που κατέχουν οι πωλήσεις τηλεφώνων 5G παγκοσμίως για το 2020 και η realme ανακηρύχθηκε ως ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος «παίκτης» σε όλον τον κόσμο με ετήσια αύξηση 65% το 2020. Η realme έγινε για πρώτη φορά ένας από τους δέκα κορυφαίους προμηθευτές smartphone 5G μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020, τόσο λόγω της ισχυρή διαδικτυακής παρουσίας της εταιρείας, όσο και του πολύ ισχυρού χαρτοφυλακίου της σε ολόκληρη τη μεσαία κατηγορία. Στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό συγκρότημα ASP χονδρικής των κατηγοριών 100 $ - 199 $, η realme κατέλαβε την τρίτη θέση, ενώ κατέκτησε επίσης αξιοσημείωτο μερίδιο αγοράς στη μεσαία κατηγορία μοντέλων από 200 $ έως 299 $ (σε αμερικανικά δολάρια).

Ο Sky Li, Διευθύνων Σύμβουλος της realme, σχολίασε σχετικά: 

Είναι ενθαρρυντικό να μαθαίνουμε ότι το παγκόσμιο ποσοστό υιοθέτησης δικτύου 5G συνεχίζει να αυξάνεται σταθερά, με τις ανεπτυγμένες αγορές να σημειώνουν επίπεδα υιοθέτησης που πλησιάζουν το 80% -90%, ενώ ακόμη και οι αναδυόμενες οικονομίες πρόκειται να εξελιχθούν και να γίνουν στο εγγύς μέλλον ο επόμενος μεγάλος μοχλός ανάπτυξης του 5G. Η realme έχει δεσμευτεί να διαδώσει το 5G και είμαστε απολύτως έτοιμοι να το κάνουμε χάρη στην ισχυρή παγκόσμια παρουσία μας, ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες αγορές, τη μοναδική επαφή που έχουμε με τους νέους καταναλωτές-λάτρεις της τεχνολογίας, τις επίμονες επενδύσεις μας στην Έρευνα και Ανάπτυξη και στο πολυποίκιλο χαρτοφυλάκιο συσκευών 5G που διαθέτουμε

Από την πλευρά του ο Madhav Sheth, αντιπρόσωπος της realme και CEO της realme Ινδίας και Ευρώπης, πρόσθεσε

Η realme πιστεύει ότι η ανάπτυξη των smartphone με 5G έχει πλέον εισέλθει στην “Εποχή 2.0” και η πιο ολοκληρωμένη εμπειρία 5G για κινητά γίνεται σταδιακά το νέο πρότυπο για όλους τους κατασκευαστές. Σκοπεύουμε να αυξήσουμε περαιτέρω τις προσφορές μας σε σχέση με το 5G, παρέχοντας μια ακόμη πιο βελτιωμένη εμπειρία για κινητά, όχι μόνο μέσω των πιο premium προδιαγραφών στα προϊόντα, αλλά και με πιο καινοτόμα σχέδια. Θα επεκτείνουμε επίσης το χαρτοφυλάκιο προϊόντων μας ώστε να προσφέρουμε προσιτές συσκευές χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα, αλλά και όλα τα κορυφαία προϊόντα τεχνολογίας που πρωτοστατούν στην τεχνολογική καινοτομία

Ο Peter Richardson, Αντιπρόεδος και συνιδρυτής της Counterpoint Research, σημείωσε στο whitepaper, 

Κάθε γενιά κινητής τεχνολογίας έχει δει έναν διαφορετικό συνδυασμό παικτών να πρωτοστατούν. Στο 3G ήταν η Nokia, με τη Samsung να αναλαμβάνει στη συνέχεια το 4G. Καθώς ατενίζουμε μπροστά, η λίστα των παικτών αυξάνεται με πιο διευρυμένο και ποικιλόμορφο τρόπο. Η realme είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μάρκες στην εποχή του 5G, χάρη στη συνεχή επαφή της με τους νεότερους χρήστες, που πρόκειται να αποτελέσουν και τον πυρήνα της αγοράς 5G.

Ολόκληρο το whitepaper μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Loading