4 στους 10 θα έβγαιναν ραντεβού μόνο με κάποιον που έχει εμβολιαστεί ή έχει αντισώματα

Στην εποχή της αυτο-απομόνωσης και των περιορισμών, οι καταναλωτές δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην υγεία τους και την προσωπική τους ασφάλεια όταν βγαίνουν ραντεβού, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Kaspersky. Τέσσερις στους δέκα (42%) προτιμούν να συναντιούνται προσωπικά με κάποιον που έχει αντισώματα ή πιστοποιητικό εμβολιασμού. Οι καταναλωτές, γενικά, έχουν γίνει πιο ανήσυχοι όταν πρόκειται να συναντήσουν κάποιον δια ζώσης από την αρχή της πανδημίας. Ο αριθμός των ατόμων που δεν συναντούν κανένα από τα διαδικτυακά τους ραντεβού offline έχει υπερδιπλασιαστεί (από 16% σε 35%).

H πανδημία έχει αλλάξει σημαντικά πολλές από τις καθημερινές μας δραστηριότητες και οι γνωριμίες δεν αποτελούν εξαίρεση. Κατά τη διάρκεια των αναγκαστικών περιόδων αυτο-απομόνωσης, οι άνθρωποι πέρασαν περισσότερο χρόνο σε εφαρμογές γνωριμιών και ο αριθμός των χρηστών των εφαρμογών αυτών μεγαλώνει.

Η απαίτηση να δούμε μια πιθανή ημερομηνία εμβολιασμού είναι προφανής αντίκτυπος της πανδημίας, ωστόσο, η συνάντηση μιας διαδικτυακής γνωριμίας προσωπικά φαίνεται να εντείνει την ανησυχία πιθανής μόλυνσης. Συνολικά, το 50% των χρηστών νιώθουν αγχωμένοι ή ανασφαλείς (18%) όταν πρόκειται να βγουν ραντεβού offline για πρώτη φορά.

Προκειμένου να μετριαστούν ορισμένες ανησυχίες, η πλειονότητα (72%) αυτών που χρησιμοποιούν διαδικτυακές ιστοσελίδες γνωριμιών και εφαρμογές θέλουν πρώτα να μιλήσουν τηλεφωνικά ή μέσω βίντεο με το ραντεβού τους προτού συμφωνήσουν να συναντηθούν.

Ο David Jacoby, ερευνητής ασφάλειας στην Kaspersky, σχολιάζει

Με τις καραντίνες και τους περιορισμούς σε όλο τον κόσμο, οι διαδικτυακές γνωριμίες φαίνεται να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων σήμερα. Ακόμα, η μετάβαση από το “online” στο “offline” είναι ένα τεράστιο άλμα για πολλούς. Κι αυτό δεν οφείλεται μόνο στην τρέχουσα υγειονομική κατάσταση, αλλά και σε άλλους περισσότερο κλασικούς κινδύνους που μπορεί να κρύβει η συνάντηση με έναν ξένο. Προκειμένου να συνεχίσετε να απολαμβάνετε με εμπιστοσύνη τις online και offline γνωριμίες σας, είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη σας τα δεδομένα που μοιράζεστε με το ραντεβού σας- έτσι ώστε αν αλλάξετε γνώμη για τη συνάντηση, να έχετε πάντα την κατάσταση υπό έλεγχο, να ξέρετε πόσες πληροφορίες έχετε μοιραστεί για τον εαυτό σας και πώς αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Η θεραπεύτρια Birgitt Hölzel από το Munich practice Liebling + Schatz, σημείωσε

Εξάλλου, είναι η πιο ανθρώπινη ανάγκη το να συναντήσεις κάποιον προσωπικά μετά από μήνες απομόνωσης. Οι άνθρωποι είμαστε κοινωνικά πλάσματα, χρειαζόμαστε συντροφικότητα, ανταλλαγή και εγγύτητα, ακόμα και φυσική εγγύτητα. Σίγουρα, οι εφαρμογές γνωριμιών έχουν κάνει εφικτή τη σύνδεση με νέα άτομα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Εικονικά. Μια φυσική συνάντηση είναι κάτι ολοκληρωτικά διαφορετικό. Πρόκειται για τη γλώσσα του σώματος, τη μυρωδιά και την αφή. Μόνο όταν αυτά τα συστατικά συναντιούνται μπορούμε πραγματικά να αποφασίσουμε πως θα νιώσουμε για αυτό το άτομο. Η πανδημία μάς έχει συγκλονίσει. Πολλά πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα πριν από την πανδημία έχουν εξαλειφθεί, οι ανασφάλειες, ειδικά στο επίπεδο φυσικής επαφής είναι τεράστιες. Γι’ αυτό είναι μια φυσιολογική αντίδραση για τους χρήστες των εφαρμογών γνωριμιών να παίζουν εκ του ασφαλούς- επιμένοντας να συναντηθούν μόνο με εκείνους που λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους την ανάγκη τους για ασφάλεια. Επειδή αυτό είναι βασικό εργαλείο για να χτίσει κανείς μια επιτυχημένη σχέση»

Η Kristy Stahlberg, Επικεφαλής Επικοινωνίας του Fun Factory, αναφέρει: 

Μια ασφαλής συμβουλή έως ότου θελήσετε να συναντήσετε κάποιον που είναι πλήρως εμβολιασμένος ή έχει αποδεδειγμένα αντισώματα, είναι να χρησιμοποιήσετε το σεξουαλικό σας παιχνίδι και να έχετε μια ασφαλή βιντεοκλήση με τον σύντροφό σας. Ιδανικά, βεβαιωθείτε ότι δεν γίνεστε αναγνωρίσιμοι στις φωτογραφίες και μην αφήνετε ποτέ τον εαυτό σας να πιεστεί για κάτι που σας κάνει να νιώθετε άβολα. Από την άλλη πλευρά, μην το «παρατραβάτε». Το ταίρι σας μπορεί να βρει κάποιες υπερβολικά προκλητικές στάσεις, προσβλητικές. Εν ολίγοις, μπορεί να έχετε χάσει το νόημα. Αντ’ αυτού, παίξτε με έμμεσες λεπτομέρειες εικόνας που υπόσχονται περισσότερα από αυτά που δείχνουν

Ακολουθούν ορισμένες απλές συμβουλές της Kaspersky που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα ιδιωτικά κατά τις γνωριμίες σας στο διαδίκτυο:

  • Μοιραστείτε φωτογραφίες που δεν παρέχουν πληροφορίες για εσάς όπως η διεύθυνση ή ο εργοδότης σας. Χρησιμοποιήστε φωτογραφίες από ταξίδια ή ορόσημα, χωρίς να εμφανίζονται προσωπικά δεδομένα ή άλλα άτομα.
  • Χρησιμοποιήστε την ενσωματωμένη λειτουργία messenger των πλατφορμών γνωριμιών αντί να μοιράζεστε τον αριθμό τηλεφώνου σας ή άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Εάν αποφασίσετε να μεταβείτε σε άλλο messenger, μην ξεχάσετε να τον ρυθμίσετε ώστε να διατηρεί τα δεδομένα σας απόρρητα και ασφαλή.
  • Χρησιμοποιήστε μια αποτελεσματική λύση ασφάλειας που προσφέρει προηγμένη προστασία σε πολλές συσκευές. Το Kaspersky Security Cloud μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τις εφαρμογές σας και να αφαιρέσετε δικαιώματα όπου αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Για να κάνετε τις offline γνωριμίες ασφαλείς και ευχάριστες, μπορείτε να ακολουθήσετε απλές συμβουλές του θεραπευτή Stefan Ruzas από το Munich practice Liebling + Schatz:

  • Να συναντιέστε πάντα δημόσια τις πρώτες φορές, είτε σε κάποιο εστιατόριο, είτε για βόλτα ή ταινία.
  • Δώστε σε κάποιον που εμπιστεύεστε όλες τις λεπτομέρειες της συνάντησής σας - πότε, πού, ποιος.
  • Μη συναντάτε κάποιον κοντά στη γειτονιά σας. Με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να σας ακολουθήσει.
  • Επίσης, μην κοινοποιείτε αμέσως τη διεύθυνσή σας.
  • Εάν νιώσετε άβολα με κάποιον, τερματίστε το ραντεβού. Δεν είστε υποχρεωμένοι να κάνετε τίποτα.
  • Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και μην εμπιστεύεστε τον οποιονδήποτε.

Εδώ μπορείτε να βρείτε την πλήρη έκθεση.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Loading