Alienware Concept Nyx: Το όραμα της εταιρείας για streaming παιχνιδιών σε οποιαδήποτε οθόνη

Μπήκαμε στην πρώτη εβδομάδα του νέου χρόνου και σιγά σιγά όλα κινούνται γύρω από τη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο, το CES 2022 που θα ξεκινά την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2021 με αρκετές απώλειες της τελευταίας στιγμής λόγω της έξαρσης του COVID19. Οι εταιρείες, πάντως, είτε με φυσική παρουσία, είτε με απλές ανακοινώσεις φροντίζουν να επικοινωνούν στο κοινό τις νέες δημιουργίες τους γιατί η τεχνολογία δεν σταματά πουθενά.

Μία από τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις είναι αυτή της Alienware, η οποία παρουσίασε μέσω του Concept Nyx το όραμα της για ασύρματο streaming των PC games σε οποιαδήποτε οθόνη μέσα στο σπίτι του χρήστη, ανεξάρτητα από ποιο κατάστημα έχει γίνει η αγορά τους. Σε γενικές γραμμές θυμίζει έναν Plex server απλά αντί για ταινίες έχουμε να κάνουμε με PC games.

Alienware Concept Nyx

Το Alienware Concept Nyx θα λειτουργεί με πάτημα ενός κουμπιού, όπως το Chromecast, για την αποστολή του παιχνιδιού από το PC στην οθόνη (τηλεόραση, tablet, smartphone κλπ.) που επιθυμεί ο χρήστης αρκεί να είναι συνδεδεμένα στο ίδιο δίκτυο. Φυσικά, θα πρέπει ο υπολογιστής να είναι αρκετά δυνατός για να “τρέχει” τα παιχνίδια και να υποστηρίζει υψηλές ταχύτητες δικτύωσης.

Προς το παρόν παραμένει απλά ένα concept, αλλά δεν αποκλείεται να δούμε και κάτι πιο χειροπιαστό είτε στο CES 2022, είτε αργότερα μέσα στη χρονιά.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

Loading