Dell και Alienware παρουσιάζουν τη νέα γενιά gaming laptops

Η Alienware και η Dell αποκαλύπτουν έξι νέους φορητούς υπολογιστές για παιχνίδια, μεταξύ των οποίων τα μοντέλα Alienware m18 και m16, Alienware x16 και x14 και Dell G16 και G15. Η νέα σειρά χαρακτηρίζεται από νέα σχεδίαση, υλικά κατασκευής, κορυφαίες αναβαθμίσεις απόδοσης στην κατηγορία, βελτιώσεις στην ευχρηστία και την άνεση, καθώς και ανανεωμένο λογισμικό Alienware Command Center.

Η Alienware και η Dell συνεχίζουν να ξεχωρίζουν με σημαντικές καινοτομίες υψηλού επιπέδου που ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των gamers. Είτε είστε ανταγωνιστικός παίκτης είτε απολαμβάνετε το gaming ως χόμπι, αν αυτό που εκτιμάτε περισσότερο είναι η ελευθερία χωρίς συμβιβασμούς, μην ψάχνετε πέρα από αυτόν τον πολυάριθμο νέο «στόλο» φορητών υπολογιστών υψηλών επιδόσεων.

Οι νέοι φορητοί υπολογιστές Alienware ενισχύουν τους παίκτες με κορυφαία ισχύ, απόδοση και σχεδίαση

Μπαίνοντας πλέον στο τρίτο εξελικτικό της στάδιο, η σχεδίαση Legend 3 κάνει το ντεμπούτο της και στους τέσσερις νέους φορητούς υπολογιστές Alienware. Με ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική, τη λειτουργικότητα και την ποιότητα, οι νέοι υπολογιστές προσφέρουν διαισθητικά χαρακτηριστικά σχεδίασης που ενισχύουν τη διαδραστικότητα και την ευκολία, επιτρέποντας παράλληλα τεχνολογία υψηλότερης απόδοσης.

Η οικογένειά μας φορητών υπολογιστών Alienware για παιχνίδια έχει επικεντρωθεί ιστορικά στα μεγέθη οθόνης 15" και 17". Όλα αυτά αλλάζουν πλέον, με την εισαγωγή μεγεθών οθόνης 16" και 18" παράλληλα με το μοντέλο 14" που παρουσιάστηκε πέρυσι (CES 2022). Αυτή η θεμελιώδης αλλαγή οφείλεται στις βελτιώσεις που επιτεύχθηκαν μέσω της θερμικής λύσης Alienware Cryo-tech, η οποία μας επιτρέπει να ενσωματώσουμε αυτές τις μεγαλύτερες οθόνες χωρίς να κάνουμε σημαντικές αλλαγές στο μέγεθος κάθε συσκευής.

Σε όλη τη νέα οικογένεια φορητών υπολογιστών Alienware, έχουμε ενεργοποιήσει τις ακόλουθες δυνατότητες για να διασφαλίσουμε ότι οι εμπειρίες παιχνιδιού και ψυχαγωγίας είναι άνετες, εκφραστικές και ευχάριστες:

 • Οι ψηλότερες οθόνες 16:10 εισάγουν περισσότερη ορατή επιφάνεια για μεγαλύτερο οπτικό πεδίο.

 • Dolby Atmos για καθηλωτικό, τρισδιάστατο ήχο και Dolby Vision για εκπληκτικά γραφικά, ώστε να νιώσετε πιο κοντά στην αγαπημένη σας ψυχαγωγία.

 • Όλα τα πάνελ διαθέτουν comfortView Plus, την τεχνολογία hardware που βασίζεται στη μείωση των εκπομπών μπλε φωτός χωρίς να επηρεάζει την απόδοση ή την ποιότητα της εικόνας.

 • Κάμερα web FHD υψηλότερης ανάλυσης για τη βελτίωση της ποιότητας των αλληλεπιδράσεων βίντεο.

 • Ο σχεδιασμός του κάτω μέρους επιτρέπει τη ροή αέρα μέσα από αυτό και στην καρδιά του πλαισίου για να βοηθήσει τη συνολική απόδοση του συστήματος.

 • Το υλικό θερμικής διεπαφής Element 31 τοποθετείται τώρα τόσο στην CPU όσο και στην GPU για να διασφαλίσει ότι η απαγωγή θερμότητας είναι βελτιστοποιημένη.

 • Το ανανεωμένο Alienware Command Center 6.0 σχεδιάστηκε από την αρχή για να βελτιώσει τη σταθερότητα, την πλοήγηση μεταξύ των δυνατοτήτων και τον έλεγχο της απόδοσης του συστήματος.

alienware-m18.jpg


Μ18 - Ο βασιλιάς επιδόσεων 18 ιντσών της Alienware

Η σειρά Alienware M έχει σχεδιαστεί για παίκτες που δίνουν προτεραιότητα στην απόδοση. Σε αυτήν την πρόκληση ανταποκρίνονται τα πανίσχυρα μοντέλα Alienware m18 και Alienware m16.

Ο πιο ισχυρός φορητός υπολογιστής της Alienware, ο m18 , ανήκει σε μια ξεχωριστή κατηγορία επιδόσεων με επιλογές που καλύπτουν το ανώτερο φάσμα της νέας τεχνολογίας CPU και GPU. Περιλαμβάνει επεξεργαστές έως 13ης γενιάς Intel Core i9-13980HX και την πλήρη γκάμα GPU για φορητούς υπολογιστές NVIDIA GeForce RTX επόμενης γενιάς, καθώς και επεξεργαστές Radeon Ryzen επόμενης γενιάς και γραφικά Radeon για φορητούς υπολογιστές. Όλες αυτές οι επιδόσεις ενισχύονται από μια σειρά σημαντικών εξελίξεων στην τεχνολογία Alienware Cryo-tech.

Ακολουθούν οι πιο αξιοσημείωτες θερμικές βελτιώσεις που έγιναν στο νέο Alienware m18:

 • Το υλικό θερμικής διεπαφής Element 31 χρησιμοποιείται τώρα τόσο στην CPU όσο και στην GPU.

 • Ο θάλαμος ατμών καλύπτει τώρα την GPU και την CPU, συμβάλλοντας στην αύξηση της θερμικής ικανότητας κατά 35%.

 • Επτά σωλήνες θερμότητας (από τέσσερις σε m17) για τη μεταφορά θερμικής ενέργειας σε διογκωμένα πτερύγια χαλκού, γεγονός που ισοδυναμεί με αύξηση της επιφάνειας >114%.

 • Τετραπλοί ανεμιστήρες με εξαιρετικά λεπτά πτερύγια ανεμιστήρα αυξάνουν τη ροή του αέρα κατά 25%.

Αυτές οι σημαντικές βελτιώσεις στη θερμική ικανότητα της πλατφόρμας (~ 35% χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Full Speed) και την ψύξη ανοίγουν το δρόμο για επεξεργαστές και GPU υψηλότερης απόδοσης , επιτρέποντάς μας να ωθήσουμε τη συνολική ισχύ του συστήματος στα 250W.

Ο m18 διατηρεί το ίδιο μέγιστο πάχος με τον m17, ενώ προσφέρει στους λάτρεις των παιχνιδιών 14% περισσότερο χώρο στην οθόνη, παρέχοντας αρκετό χώρο για πληκτρολόγιο και αριθμητικό πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους με προαιρετικά μηχανικά πλήκτρα CHERRY MX, καθώς και δύο υποδοχές DDR5 SO-DIMM με δυνατότητα αντικατάστασης από το χρήστη και πρωτοφανή χωρητικότητα αποθήκευσης έως και 9TB συνολικού χώρου αποθήκευσης! Οι διαθέσιμες επιλογές πάνελ περιλαμβάνουν οθόνες FHD QHD 165 Hz ή FHD 480 Hz με τεχνολογία δυναμικής εναλλαγής οθόνης και υποστήριξη G-SYNC και FreeSync. Όλα αυτά ενισχύονται από τις βελτιώσεις μέσα και έξω που επιτρέπουν ένα ισχυρότερο, πιο άκαμπτο περίβλημα, ανταποκρινόμενο στην υψηλή ποιότητα κατασκευής που αναμένουν οι πελάτες της Alienware.

Για τους gamers που αναζητούν ένα ελαφρώς πιο συμπαγές σύστημα κορυφαίων επιδόσεων, το μοντέλο m16 παρέχει πολλές από τις ίδιες τεχνολογίες, εργονομία, σχεδιαστικές ιδιότητες και πρακτικά οφέλη με το m18.

alienware-x16.jpg

Σας παρουσιάζουμε το πολυτελέστερο μοντέλο Alienware, το πρώτο x16

Οι φορητοί υπολογιστές της σειράς X έχουν σχεδιαστεί για gamers που αναμένουν από τον φορητό υπολογιστή Alienware να συμπληρώνει κάθε πτυχή του τρόπου ζωής τους, ακόμα και πέρα από τα παιχνίδια. Θέλουν έναν πιο φορητό σύντροφο που μπορούν να παίρνουν μαζί τους όπου τους οδηγεί η ζωή, αλλά παράλληλα απαιτούν εξαιρετική απόδοση. Για να καλύψουμε και τις δύο αυτές ανάγκες, φτάσαμε τη μηχανική στα όριά της για να σχεδιάσουμε τα πιο τολμηρά μοντέλα gaming laptops. H σειρά X χρησιμεύει ως πύλη της καινοτομίας μας, εισάγοντας στην αγορά πολλές τεχνολογικές ανακαλύψεις, premium υλικά κατασκευής, προσοχή τη λεπτομέρεια και επιλεγμένα χαρακτηριστικά.

Ο νέος Alienware x16 είναι ο πρώτος φορητός υπολογιστής για παιχνίδια 16" από το 2004 και το πιο κορυφαίο προϊόν Alienware που έχουμε κατασκευάσει ποτέ. Υποσχόμενος περισσότερες επιδόσεις, ψηλότερη οθόνη 16:10 και βελτιωμένη σχεδίαση έξι ηχείων, ο νέος x16 υπερτερεί της τρέχουσας x17 σχεδόν με κάθε τρόπο και το κάνει σε ένα πιο κομψό και στιβαρό πλαίσιο από μέταλλο. Όλα όσα ακούτε, βλέπετε και νιώθετε περνούν σε άλλο επίπεδο.

Χάρη στα κορυφαία ηχεία tweeter για ευκρίνεια και τη διαμόρφωση διπλού γούφερ για δυνατά μπάσα, το x16 δημιουργεί μια χωρική εμπειρία ήχου με τον ήχο 6 ηχείων. Με το Dolby Atmos, θα απολαμβάνετε πλούσιο, πολυεπίπεδο ήχο που αποκαλύπτει βάθος, σαφήνεια και λεπτομέρειες όπως ποτέ άλλοτε, ζωντανεύοντας την ψυχαγωγία σας.

Σε συνδυασμό με την καλύτερη εμπειρία AlienFX, το x16 διαθέτει τώρα 100 micro-LED (με 50 μεμονωμένες ζώνες φωτισμού!) και είναι ο πρώτος φορητός υπολογιστής Alienware που ενισχύεται με νέα σχέδια φωτισμού AlienFX Scanner, Loop και Rainbow. Επιπλέον, το φωτιζόμενο touchpad RGB είναι τώρα 15% μεγαλύτερο από αυτό που βρίσκεται στο x17 R2. Τέλος, συνεχίζουμε να προσφέρουμε φωτισμό πληκτρολογίου RGB ανά πλήκτρο με προαιρετικά μηχανικά πλήκτρα CHERRY MX για να ολοκληρώσουμε την πιο δυναμική και προσαρμόσιμη εμπειρία φωτισμού μέχρι σήμερα, όλα ελεγχόμενα μέσω του Alienware Command Center.

Το σύστημα διαθέτει τις τελευταίες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των επεξεργαστών Intel Core HX 13ης γενιάς, NVIDIA GeForce Next-Gen Laptop GPU και σύντομα θα ανακοινωθεί next-gen τεχνολογία AMD για φορητούς.

Ο λεπτότερος φορητός υπολογιστής παιχνιδιών 14" στον κόσμο, ο x14 , παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι στην CES 2022 και τώρα ο ανανεωμένος x14 R2 διαθέτει ένα εντυπωσιακό νέο πάνελ οθόνης που προσφέρει περισσότερη οπτική επιφάνεια και αυξημένη ανάλυση με 97% περισσότερα pixel από πριν. Μπορείτε επίσης να τον φορτίσετε με περισσότερους από έναν τρόπους χάρη στη συμπεριλαμβανόμενη φόρτιση USB Type-C. Ένας νέος σχεδιασμός δύο ανεμιστήρων αυξάνει την απόδοση ψύξης με την επιλογή προσθήκης του σχεδιασμού ψύξης Cryo-tech και της θερμικής διεπαφής Element 31.

dell-g16-g15.jpg

Dell G16 και G15

Οι νέοι φορητοί υπολογιστές για παιχνίδια Dell G16 και G15 βασίζονται στην αξιοπιστία και την απλότητα σε προσιτές τιμές, διαθέτοντας νεανική και διασκεδαστική αισθητική με επιδόσεις ανάλογα υψηλού επιπέδου.

Έχουμε υιοθετήσει μια τολμηρή νέα σχεδιαστική προσέγγιση με τα G15 και G16, τα οποία είναι διαθέσιμα σε εντυπωσιακές χρωματικές παλέτες, με ρετρό πινελιές πορτοκαλί και μπλε που συνδυάζονται με premium μεταλλικά στοιχεία, που σίγουρα θα είναι πολυπόθητα από όσους εκτιμούν την ποπ αισθητική της δεκαετίας του '80. Και τα δύο διαθέτουν το πλήκτρο G-mode, τα αποκλειστικά πλήκτρα μακροεντολής λειτουργίας παιχνιδιού και τα πλήκτρα εναλλαγής ήχου για να βελτιώσετε την εμπειρία του gaming. Το G15 προσφέρει επιλογές RGB ζώνης στο πληκτρολόγιο, ενώ το G16 προσφέρει επιλογές πληκτρολογίου RGB και Cherry MX για να ταιριάζει στο στυλ σας. ​

Κοιτάζοντας κάτω από το καπό, τα G15 και G16 υποστηρίζουν παιχνίδια με υψηλές απαιτήσεις γραφικών με ευκολία και συνέπεια, ακόμη και σε μαραθώνιους gaming, με την υποστήριξη της τεχνολογίας Intel, AMD και NVIDIA για να σας βοηθήσουν να απολαύσετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια. Και για πρώτη φορά, η σειρά G λαμβάνει ψύξη θαλάμου ατμών εμπνευσμένη από την Alienware και θερμική διεπαφή Element 31 

Και οι δύο συσκευές είναι εξοπλισμένες με το πρόσφατα βελτιωμένο Alienware Command Center για την απόλυτη ευελιξία στην εξατομίκευση.

Το επανασχεδιασμένο Alienware Command Center (AWCC) κυκλοφορεί με όλους τους νέους φορητούς υπολογιστές Alienware και G Series για παιχνίδια, προσφέροντας την απόλυτη προσαρμογή και ευκολία. Ο νέος πίνακας εργαλείων δημιουργεί μια κεντρική θέση για γρήγορη πρόσβαση σε ρυθμίσεις όπως προφίλ και θέματα ειδικά για παιχνίδι, φωτισμό, μακροεντολές, ήχο και overclocking, όλα δηλαδή τα πράγματα που είναι κρίσιμα για την εμπειρία του παιχνιδιού σας.

Το επανασχεδιασμένο AWCC δεν συνίσταται μόνο σε ενημερώσεις λογισμικού και βελτιώσεις στην προηγούμενη έκδοση. Πρόκειται για μια νέα αρχιτεκτονική που χτίστηκε από την αρχή με νέο, διαισθητικό και δυναμικό σχεδιασμό. Αυτό όχι μόνο διευκολύνει την πλοήγηση και την ενημέρωση του AWCC, αλλά σας κάνει καλύτερους παίκτες. Πάρτε ως παράδειγμα το νέο πίνακα απόδοσης: τώρα μπορείτε να βλέπετε και να προσαρμόζετε την απόδοσή σας ενώ παίζετε παιχνίδια.

Τα νέα μοντέλα της Alienware θα είναι σύντομα κοντά σας αυτό το χειμώνα, ενώ τα Dell G15 και G16 θα κυκλοφορήσουν μέσα στην άνοιξη. Στη χώρα μας, τα προϊόντα θα καλύπτονται από την εγγύηση Dell Premium Support.

Loading