Alienware Concept UFO: Ένα Nintendo Switch για PC gaming [CES 2020]

Το Nintendo Switch αποδείχτηκε ένα πολύ επιτυχημένο προϊόν για τη Nintendo και παρά τις υποδεέστερες δυνατότητές του σε σύγκριση με τα PS4 και Xbox One, το κοινό αγκάλιασε αυτό το format που συνδυάζει φορητό και παραδοσιακό gaming. Θα μπορούσε, άραγε, να πραγματοποιηθεί κάτι παρόμοιο και για το PC gaming;

Η Dell και συγκεκριμένα η θυγατρική της Alienware πιστεύουν ότι υπάρχει η δυνατότητα. Απόδειξη το Alienware Concept UFO που παρουσίασαν στο CES 2020, μια φορητή συσκευή με οθόνη αφής 8’’ ανάλυσης 1900 x 1200 και επεξεργαστή Intel Core 10ης γενιάς, το οποίο διαθέτει αποσπώμενα τηλεχειριστήρια στις πλευρές του και φυσικά μπορεί να συνδεθεί με εξωτερική οθόνη ή τηλεόραση για να παίζεις PC games.

Το Alienware Concept UFO διαθέτει υποδοχές USB Type-C στο επάνω και το κάτω μέρος για φόρτιση και σύνδεση με περιφερειακά (π.χ. οθόνη, πληκτρολόγιο και mouse), κεραίες WiFi και Bluetooth, αλλά και λειτουργικό σύστημα Windows 10. Σύμφωνα με τη Dell, η συσκευή έχει τη δυνατότητα να τρέχει κορυφαία AAA games και στο πρωτότυπο που έφερε μαζί της στο Las Vegas αρκετοί έπαιξαν με άνεση τα Mortal Kombat 11 και Rocket League.

Δεν υπάρχει κάποιο πλάνο για το λανσάρισμα του στην αγορά, καθώς τόνισαν πολλές φορές πως πρόκειται για concept, αλλά ίσως αποτελέσει έμπνευση για οποιονδήποτε κατασκευαστή σκέφτεται να δημιουργήσει ένα Nintendo Switch για PC games.

Loading