Η Samsung επιβεβαίωσε ότι εργάζεται επάνω στην κατασκευή ασύρματης τηλεόρασης!

Η πατέντα που κατοχύρωσε η Samsung το Μάρτιο του 2019 σχετικά με τη δημιουργία μιας τηλεόρασης που θα τροφοδοτείται ασύρματα δεν έμεινε απλά στα χαρτιά. Η εταιρεία επιβεβαίωσε στο πλαίσιο του CES 2020 ότι έχει κατασκευάσει ήδη την πρώτη ασύρματη τηλεόραση της που δεν χρειάζεται να τη βάλεις στην πρίζα για να λειτουργήσει. Αντ’ αυτού, η τροφοδοσία της γίνεται με ασύρματη μεταφορά του ηλεκτρικού ρεύματος, αρκεί να βρίσκεται σε απόσταση έως 2m από την κοντινότερη πρίζα!

Η επιβεβαίωση για την κατασκευή της ασύρματης τηλεόρασης έγινε από τον πρόεδρο του τμήματος Samsung Visual Display, κ. Hang Jong-hee, ο οποίο ανέφερε πως δεν την έφεραν μαζί τους στο CES 2020 για επίδειξη, διότι έπρεπε να γίνουν ορισμένες αλλαγές στους τοίχους του περιπτέρου της. Πιθανότατα αστειευόταν, μιας και η Samsung φημίζεται για τις τεράστιες επενδύσεις που πραγματοποιεί σε κάθε μεγάλη έκθεση τεχνολογίας με σκοπό να παρουσιάζει ένα από εντυπωσιακότερα περίπτερα κάθε φορά.

Το θέμα μας, όμως, είναι ο ισχυρισμός της πως έχει καταφέρει να κατασκευάσει ασύρματη τηλεόραση. Δεν έχουμε πληροφορίες για τον τρόπο μετάδοσης του ρεύματος στη συσκευή, αλλά υποθέτουμε ότι αυτό γίνεται με τη χρήση κάποιας ηλεκτρομαγνητικής μπάρας που επικοινωνεί ασύρματα με κάποια άλλη συσκευή που τοποθετείται στην πρίζα.

Αυτή τη στιγμή, η ασύρματη μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος δεν βρίσκεται σε ικανό επίπεδο για να κυκλοφορήσει μια τέτοια τηλεόραση στην αγορά. Αυτό σημαίνει ότι δεν παρέχεται αρκετή ενέργεια για να ανοίξει η τηλεόραση και επάνω σε αυτό το κομμάτι της απόδοσης έχουν εστιάσει οι έρευνες του τμήματος.

Ποιος ξέρει, αν καταφέρουν να βρουν λύση ίσως δεν απέχουμε και πολύ από ένα γενικότερο “ασύρματο” μέλλον για όλες τις συσκευές.

[via]

Loading