Dolby Vision IQ: Η τεχνολογία που υπόσχεται ακόμη καλύτερη εικόνα στις τηλεοράσεις [CES 2020]

Αρκετά τα νέα που αφορούν την τηλεόραση και τις τεχνολογίες της στο CES 2020, με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές να παρουσιάζουν πληθώρα νέων μοντέλων για το 2020. Μία από τις νέες τεχνολογίες που θα δούμε για πρώτη φορά στις σειρές Panasonic HZ2000 OLED και LG Gallery Series OLED είναι και το Dolby Vision IQ.

Το Dolby Vision IQ πρακτικά διαμορφώνει κατάλληλα τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης για να αποδίδει την καλύτερη δυνατή εικόνα στον θεατή. Χρησιμοποιεί τα metadata του περιεχομένου Dolby Vision και σε συνδυασμό με τον ειδικό αισθητήρα φωτός των προαναφερθέντων μοντέλων, αντιλαμβάνεται τον φωτισμό του χώρου για να προσαρμόσει κατάλληλα τη φωτεινότητα της οθόνης, χωρίς ο χρήστης να μεταβεί στις ρυθμίσεις για να την αλλάξει χειροκίνητα.

Εκτός από τη ρύθμιση της φωτεινότητας, το Dolby Vision IQ προσαρμόζει και τους υπόλοιπους παράγοντες που βελτιώνουν την εικόνα ανάλογα με το είδος του περιεχομένου που προβάλλεται τη δεδομένη στιγμή. Για παράδειγμα, αναγνωρίζει αν βλέπεις κάποιον ποδοσφαιρικό αγώνα ή μια ταινία και ρυθμίζει κατάλληλα την εικόνα. Πολλές τηλεοράσεις το κάνουν ήδη αυτό με τεχνολογία μηχανικής μάθησης, αλλά ισχυρίζονται ότι το Dolby Vision IQ θα έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

[via]

Loading