Amazon: Φήμες ότι θέλει να εξαγοράσει τη θρυλική MGM με $9 δισ.

Ένα από ιστορικότερα studios του Hollywood (ιδρύθηκε το 1924) έχει βγει στο “σφυρί” από τον περασμένο Δεκέμβριο και τις τελευταίες ώρες φημολογείται έντονα ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τεχνολογικό κολοσσό για την εξαγορά του.

Ο λόγος για την MGM (Metro Godlwyn Mayer), το studio που βρίσκεται πίσω από 4000+ κινηματογραφικές παραγωγές από τη δεκαετία του 1920 μέχρι και σήμερα (π.χ. James Bond, Rocky, Vikings κλπ.). Σύμφωνα με πληροφορίες των ιστοσελίδων Variety και The Information, η Amazon είναι αυτή που έχει εκφράσει τις προθέσεις της για την εξαγορά της MGM με ένα ποσό κοντά στα $9 δισ., αλλά μέχρι στιγμής τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο για την κατάληξη αυτών των συζητήσεων.

Μόλις πρόσφατα η Amazon προχώρησε σε ένα ακόμη λανσάρισμα εφαρμογής streaming (στην Ινδία βέβαια) και έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι σκοπεύει να ενισχύσει την υπηρεσία Amazon Prime Video τόσο με δικές της παραγωγές, όσο και με υλικό άλλων studios. Με δεδομένο τον τεράστιο κατάλογο της MGM, μια ενδεχόμενη εξαγορά θα αποτελέσει σαφέστατα μια πολύ δυναμική κίνηση απέναντι στον ανταγωνισμό.

Λογικά θα έχουμε περισσότερα για το θέμα μέσα στις επόμενες ημέρες - εβδομάδες, ανεξάρτητα πως θα καταλήξει η ιστορία.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading