AMD Fusion APUs, επίσημα με δυνατότητες 1080p και DirectX 11 [Update: Video]

Μετά τις Intel και Freescale, ήρθε η σειρά της AMD να ανακοινώσει επίσημα την κυκλοφορία των Fusion APUs (Accelerated Processing Units), μια υβριδική σειρά επεξεργαστών (CPU/GPU) που προορίζεται για χρήση σε φορητούς υπολογιστές.

Η AMD τονίζει ότι οι νέες οικογένειες επεξεργαστών AMD E-Series "Zacate" και AMD C-Series "Ontario" έχουν δυνατότητα επεξεργασίας γραφικών DirectX 11, Full HD 1080p playback, μετατροπή 2D σε 3D, UVD3 video acceleration και δίνουν αυτονομία μέχρι 10 ώρες, ανάλογα με τον υπολογιστή.

Αρχικά θα κυκλοφορήσουν 4 επεξεργαστές, δύο για κάθε οικογένεια (single-core και dual-core). Η E-Series προορίζεται για notebooks, AiO PC και desktops, και αποτελείται από τους single-core E-240 1.5GHz και dual-core E-350 1.6GHz με κατανάλωση 18W. H C-Series προορίζεται για HD netbooks (πιθανότατα και tablets), και αποτελείται από τους single-core C-30 1.2GHz και dual-core C-50 1.0GHz, με κατανάλωση 9W.

Αργότερα μέσα στο 2011, θα κυκλοφορήσει και η οικογένεια AMD A-Series "Llano", κατασκευασμένη με την αρχιτεκτονική των 32nm, η οποία θα περιλαμβάνει επεξεργαστές single, dual και quad-core με ενσωματωμένο επεξεργαστή γραφικών ισάξιο με κάρτα DirectX 11.

Η AMD έχει κλείσει ήδη συμφωνίες με τις Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, MSI, Samsung, Sony και Toshiba για παραγωγή notebooks με τους νέους επεξεργαστές AMD Fusion!

[πηγή AMD]
Loading