Αναφορά: Η ΕΕ θα εγκρίνει τελικά την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft

Σημαντικές εξελίξεις στο μέτωπο για την πολύκροτη εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, καθώς μια νέα αναφορά του πρακτορείου Reuters σημειώνει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιτρέψει τελικά στην τελευταία να ολοκληρώσει κανονικά την συμφωνία χωρίς να χρειαστεί να πουλήσει ή να διαχωρίσει κάποια από τα IPs της Activision Blizzard (π.χ. Call of Duty).

Ήδη εκπρόσωπος της Microsoft έχει σχολιάσει το δημοσίευμα τονίζοντας για άλλη μια φορά πως η εταιρεία δεσμεύεται πως θα συνεχίσει να προσφέρει αποτελεσματικές και εύκολα εφαρμόσιμες λύσεις για να καταλαγιάσει τις όποιες ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης, δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να προσφέρει 100% ισότιμες προσφορές για πρόσβαση στο Call of Duty και τα υπόλοιπα IPs της Activision Blizzard σε όλες τις πλατφόρμες (Sony, Steam, Nvidia, Nintendo κλπ.).

Μια άλλη ενδιαφέρουσα εξέλιξη στην ίδια υπόθεση έρχεται από την FTC (Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ), όπου ένας δικαστής έδωσε στη Microsoft την άδεια να ελέγξει τα συμβόλαια αποκλειστικότητας του PlayStation προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα για την επερχόμενη δίκη (το καλοκαίρι) σχετικά με την εξαγορά της Activision Blizzard.

Αυτό σημαίνει ότι τόσο τα δικαστήρια, όσο και η Microsoft θα έχουν πρόσβαση στα συμβόλαια της Sony από το 2019 μέχρι σήμερα, αν και η Microsoft είχε αιτηθεί για πρόσβαση σε όλες τις συμφωνίες του τμήματος PlayStation από το 2012. Η Sony από την πλευρά της δήλωσε πως δεν θα ήταν εφικτό κάτι τέτοιο, διότι θα έπρεπε να ψάξει μέσα σε περισσότερα από 150.000 συμβόλαια με 60.000 εταιρείες.

Ο λόγος για τον οποίο η Microsoft ζήτησε πρόσβαση στα συμβόλαια αποκλειστικότητας του τμήματος PlayStation είναι καθαρά για να αντικρούσει τους ισχυρισμούς της Sony ότι η επικείμενη εξαγορά της Activision Blizzard θα βλάψει τον ανταγωνισμό. Η Microsoft πιστεύει ότι τα συγκεκριμένα αρχεία θα αποδείξουν πως το PlayStation μπλοκάρει την προσθήκη ορισμένων τίτλων στην υπηρεσία Xbox Game Pass ή ακόμα και γενικότερα την κυκλοφορία τους για το Xbox.

[via]

Loading