Apple: Ετοιμάζει λειτουργία διαρκούς μέτρησης του σακχάρου στο αίμα για το Apple Watch

Η στροφή της Apple στις υπηρεσίες και τις λειτουργίες που αφορούν την παρακολούθηση της Υγείας είναι εμφανής τα τελευταία χρόνια, αλλά και ιδιαίτερα επικερδής για την εταιρεία που βλέπει κάθε χρόνο τον ετήσιο τζίρο της να αυξάνεται εκθετικά σε αυτήν την κατηγορία. Συχνά πυκνά διαβάζουμε για σωτήριες ειδοποιήσεις που φτάνουν στους χρήστες Apple Watch και τώρα μαθαίνουμε για την επόμενη λειτουργία που εξελίσσει η εταιρεία για κάποιο από τα μελλοντικά μοντέλα της.

Σύμφωνα με το δίκτυο Bloomberg, η Apple έχει σημειώσει πολύ σημαντική πρόοδο στην ανάπτυξη μιας μη επεμβατικής μεθόδου διαρκούς παρακολούθησης του σακχάρου στο αίμα και πιστεύει ότι σχετικά σύντομα θα μπορέσει να την ενσωματώσει σε εμπορικά διαθέσιμες συσκευές. Η εταιρεία εργάζεται επάνω στην συγκεκριμένη λειτουργία εδώ και 12 χρόνια, η οποία θα επιτρέπει την μέτρηση χωρίς να απαιτείται τρύπημα στο δάκτυλο του χρήστη (όπως λειτουργούν δηλαδή τα συμβατικά σακχαρόμετρα).

Το σύστημα της Apple εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες ενός ειδικά διαμορφωμένου φωτονικού chipset με φασματοσκοπία οπτικής απορρόφησης. Μια δέσμη laser εκπέμπει σε πολύ συγκεκριμένο μήκος κύματος για να «δει» στο διάμεσο υγρό κάτω από το δέρμα που διαρρέεται από τα τριχοειδή αγγεία, και στη συνέχεια το φως ανακλάται πίσω στον αισθητήρα για να μετρηθεί η συγκέντρωση της γλυκόζης. Στο τελικό στάδιο, ένας αλγόριθμος καθορίζει το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα του χρήστη.

Οι δοκιμές αυτής της τεχνολογίας έχουν γίνει σε εκατοντάδες ανθρώπους μέσα στην τελευταία δεκαετία και τώρα οι μηχανικοί της Apple αναζητούν τρόπος να μικρύνουν το σύστημα, ούτως ώστε να μπορεί να χωρέσει σε ένα wearable. Στο project έχουν επενδυθεί εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια πό την Apple, γεγονός που αποδεικνύει πόσο σοβαρά βλέπει την συγκεκριμένη λειτουργία.

Πιθανότατα δεν θα το δούμε στο επόμενης γενιάς Apple Watch, αλλά οι τελευταίες εξελίξεις υποδεικνύουν ότι πλησιάζουμε αρκετά στην υλοποίηση του.

[via]

Loading