Η Apple κοντά στην εξαγορά του Shazam έναντι $400 εκατ.

Όταν δύο από τα μεγαλύτερα δίκτυα που ασχολούνται με τον χώρο της τεχνολογίας δημοσιεύουν αναφορές για το ίδιο θέμα, αλλά από διαφορετική σκοπιά, τότε μάλλον θα πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένη την εξαγορά της δημοφιλούς εφαρμογής αναγνώρισης ήχου (για μουσική, ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές) Shazam από την Apple!

Σύμφωνα με το TechCrunch, η Apple βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο των συζητήσεων για την εξαγορά του Shazam και το Recode συμπληρώνει ότι η συμφωνία θα κλείσει στα $400 εκατ.

Η κίνηση θεωρείται πολύ σημαντική για την Apple, καθώς θα γλιτώσει αρκετά από τα χρήματα που πλήρωνε στο Shazam από τις πωλήσεις που προερχόταν από την εφαρμογή (και ουσιαστικά αποτελούσαν το μεγαλύτερο ποσοστό των εσόδων της). Παράλληλα, αν αποφασίσει να κλείσει το Shazam ή έστω να τροποποιήσει τη λειτουργία του, τότε κόβει μια σημαντική ροή χρηστών για τις ανταγωνιστικές υπηρεσίες Spotify και Google Play Music (περισσότεροι από 1 εκατ. χρήστες ημερησίως!).

 

Εκτός, όμως, από το μουσικό κομμάτι, η Apple θα βάλει χέρι και στην τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας που αναπτύσσει η Shazam σε μια πλατφόρμα που απευθύνεται σε επιχειρήσεις. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει στους χρήστες να σκανάρουν περιοδικά, βιβλία, posters και άλλα φυσικά αντικείμενα για να παρακολουθήσουν 3D animations, videos 360º κλπ. σε επαυξημένη πραγματικότητα. Μοιάζει ιδανική προσθήκη στο ARKit της Apple...

Τέλος, μην ξεχνάμε ότι το Shazam είναι από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές με περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

[via]

Loading