Έξυπνες "φορετές" συσκευές και λύσεις για έξυπνο σπίτι από την Archos στη CES 2014

archos-wearables

Ακόμα μία εταιρεία αποκαλύπτει τα προϊόντα της μερικές ημέρες πριν την CES 2014. Αυτή τη φορά η γαλλική Archos, η οποία φημίζεται τα τελευταία χρόνια για τις σχετικά προσιτές φορητές συσκευές της. Τώρα, ετοιμάζεται να κάνει το βήμα στον τομέα των "φορετών" συσκευών και στον τομέα του "έξυπνου" σπιτιού.

Ξεκινώντας από τις φορετές συσκευές, η Archos θα παρουσιάσει στο Las Vegas ένα smartwatch με αρχική τιμή μόλις $50 (συμβατό με iOS και Android), ένα έξυπνο λουράκι (wristband) για την καταγραφή της καθημερινής δραστηριότητας (απόσταση, θερμίδες κλπ.) το οποίο επικοινωνεί με smartphones/tablets, μια έξυπνη ζυγαριά με δυνατότητα αναγνώρισης έως 4 διαφορετικών χρηστών και ένα πιεσόμετρο με δυνατότητα καταγραφής των τελευταίων 40 μετρήσεων και σύστημα ειδοποίησης σε περίπτωση που κάτι δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά.

archos_connected_home

 

Σε ό,τι αφορά το σπίτι, η ολοκληρωμένη πρόταση περιλαμβάνει κάμερες, αισθητήρες κίνησης, αισθητήρες καιρού, έξυπνες πρίζες κ.ά., τα οποία ελέγχονται από το Archos Smart Home Tablet ή άλλες συμβατές συσκευές που διαθέτουν εγκατεστημένη την εφαρμογή Archos Smart Home. Για παράδειγμα, ο χρήστης θα μπορεί να σβήσει τα φώτα από το tablet εξ αποστάσεως, να καταγράψει video από κάποια κάμερα σε περίπτωση που ο αισθητήρας "πιάσει" κίνηση κλπ.

Αναλυτικές πληροφορίες για όλα θα έχουμε την επόμενη εβδομάδα από τη CES 2014.

[Archos]

Loading