Assassin’s Creed Mirage: Πρώτο trailer και λεπτομέρειες για το gameplay

Με πολύ σημαντικές ανακοινώσεις ολοκληρώθηκε η εκδήλωση Ubisoft Forward, η οποία ωστόσο είχε ως κεντρικό θέμα την παρουσίαση του Assassin’s Creed Mirage. Το νέο επεισόδιο της σειράς αναμένεται μέσα στο 2023 και η εταιρεία αποκάλυψε το πρώτο trailer, καθώς και λεπτομέρειες για την υπόθεση και το gameplay.

Αρχικά να αναφέρουμε πως το Assassin’s Creed Mirage (κωδική ονομασία Rift) προοριζόταν για expansion του Assassin’s Creed Valhalla, αλλά η Ubisoft αποφάσισε να προχωρήσει το project ως αυτόνομο παιχνίδι. Το σκηνικό τοποθετείται στη Βαγδάτη το έτος 861 μ.Χ. και η δομή του θα είναι παρόμοια με αυτήν των πρώτων παιχνιδιών της σειράς, δηλαδή το βάρος πέφτει περισσότερο σε parkour κινήσεις και stealth χτυπήματα.

Οι gamers αναλαμβάνουν τον ρόλο του Basim, έναν από τους χαρακτήρες που είδαμε και στο Valhalla, καθώς μετατρέπεται από μικρός κλεφτάκος των δρόμων σε δεινό ασσασίνο. Την εκπαίδευση του αναλαμβάνουν οι Hidden Ones και συγκεκριμένα ο Roshan, ένας πρώην Πέρσης σκλάβος. Ο Basim ταλαιπωρείται από εφιάλτες και οράματα, και ελπίζει ότι θα βρει τις απαντήσεις στην ομάδα, ενώ η σχέση με τον μέντορα του είναι η κλασική δασκάλου - μαθητή. Ο Roshan είναι σκληρός και δίκαιος, ο Basim πιο ανυπόμονος και χαλαρός ορισμένες φορές.

assassins-creed-mirage-screen.jpg

Στο κομμάτι του gameplay όλο το βάρος πέφτει στο stealth στυλ, υπό την έννοια πως θα πρέπει να επιλέγεις τις μάχες σου και να εξαφανίζεσαι γρήγορα. Θα υπάρχουν διάφορες φάσεις κινητοποίησης των φρουρών μέχρι να καταλήξεις σε ανοικτή μάχη, ενώ θα επιστρέψει το Wanted System που θα στρέφει και τον κόσμο απέναντι σου. Επίσης, οι gamers θα έχουν ως σύντροφο έναν αετό (Enkidu) που σε αντίθεση με τα προηγούμενα games, θα είναι ευάλωτος από τις επιθέσεις των αντιπάλων.

Ιδιαίτερο βάρος έχει πέσει και στο parkour, υποδηλώνοντας ότι ο Basim θα είναι ιδιαίτερα ευκίνητος και δημιουργικός για να κινείται ταχύτατα μέσα στην πολυκοσμία των δρόμων της Βαγδάτης. Ως νέο στοιχείο κίνησης έρχεται το…άλμα επί κοντώ, αλλά υπάρχουν και οι κλασικές λύσεις τοποθέτησης παγίδων και εκμετάλλευσης του περιβάλλοντος για να δημιουργείς αυτοσχέδιες σκάλες ή ράμπες προκειμένου να ξεφεύγεις από τους διώκτες σου.

Στις μάχες διατηρείται η μηχανική που έχουμε δει στα Origins, Odyssey και Valhalla, αλλά προστίθενται και νέα στοιχεία όπως το Focus. Όταν το ενεργοποιείς, ο χρόνος επιβραδύνεται και επιλέγεις τους στόχους σου με μεγαλύτερη άνεση, ενώ τα χτυπήματα του Basim γίνονται πολύ πιο ακριβή. Γενικά, το Assassin’s Creed Mirage μοιάζει με επιστροφή στις ρίζες της σειράς, κάτι που ζητούσε και η πλειοψηφία των gamers.

Το Assassin’s Creed Mirage θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023 σε Windows PC, Amazon Luna, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S.

Loading