Αυτό είναι ένα από τα testing kit για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώνει επίσημα καθημερινά η κάθε χώρα εξαρτάται, όπως αντιλαμβάνεστε, από τον αριθμό των τεστ που έχουν πραγματοποιηθεί. Όσο περισσότεροι άνθρωποι ελέγχονται, τόσο πιο εκθετική είναι η αύξηση του αριθμού, κάτι που δυστυχώς δεν καταλάβαινε πολύς κόσμος στην Ελλάδα και συνέχισε κανονικά τις “διακόπες” του τις προηγούμενες ημέρες, με αποτέλεσμα από σήμερα να έχει εφαρμοστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας.

13033: Πώς λειτουργεί το SMS για άδεια κυκλοφορίας μετά την απαγόρευση

Τα νούμερα που ακούγαμε μέχρι χτες για τη χώρα μας αναμένεται ότι θα ανέβουν δραματικά τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με όσα δηλώνει καθημερινά ο κ. Τσιόδρας, και σε αυτό θα “βοηθήσει” το γεγονός ότι έφτασαν στη χώρα μας τα νέα testing kit της Zhejiang Orient Gene Biotech που βγάζουν αποτέλεσμα μέσα σε μόλις 10 λεπτά. Δεν γνωρίζουμε εάν τα συγκεκριμένα kits έφτασαν στην Ελλάδα ως μέρος της ιατρικής βοήθειας που απέστειλε η Κίνα, αλλά αυτό που μετράει είναι ότι υπάρχουν διαθέσιμα σε κάποια διαγνωστικά κέντρα.

covid-19-testkit.jpg

Οι φωτογραφίες που βλέπετε μας έχουν έρθει αποκλειστικά και σε αυτές βλέπουμε το κουτί του testing kit.

Το test της Zhejiang Orient Gene Biotech έχει λάβει έγκριση CE από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ήδη κατοχύρωσε τα δικαιώματα διανομής του στις ΗΠΑ μια φαρμακευτική εταιρεία (Aytu BioScience). Το COVID-19 IgG/IgM Rapid Test πραγματοποιεί ανοσοχρωματογραφική ανάλυση στερεάς φάσης για γρήγορη, ποιοτική και διαφορική ανίχνευση αντισωμάτων IgG / IgM (ανοσοσφαιρίνες G και M αντίστοιχα) του SARS-CoV-2 στο αίμα, τον ορό ή το πλάσμα. Έχει δοκιμαστεί κλινικά σε 113 ασθενείς στην Κίνα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε μάθει πόσο θα κοστίζει η εξέταση, αλλά θα ενημερώσουμε το άρθρο μόλις έχουμε κάτι επίσημο.

Loading