RIM

To BlackBerry Messenger έρχεται σε iOS και Android το καλοκαίρι

BBM

H BlackBerry ανακοίνωσε ότι η δημοφιλής υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων BlackBerry Messenger (BBM) θα γίνει διαθέσιμη σε iOS και Android μέσα στο καλοκαίρι. Το BBM ήταν αποκλειστικό χαρακτηριστικό των συσκευών BlackBerry και ένα από τα δυνατότερα χαρτιά της εταιρείας που απευθυνόταν σε επαγγελματίες χρήστες.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι την υπηρεσία χρησιμοποιούν κάθε μήνα 60 εκατομμύρια χρήστες, οι οποίοι στέλνουν 10 δις μηνύματα την ημέρα. Από την άλλη, υπάρχουν ήδη στο App Store και Google Play πολλές εφαρμογές - WhatsApp, Facebook Messenger, Viber - που με τη σειρά τους έχουν ισχυροποιήσει τη θέση τους. Για να μην αναφερθούμε στο iMessage που έρχεται ήδη προ-εγκατεστημένο στις συσκευές της Apple. Ως εκ τούτου, τα πράγματα, ίσως, είναι λίγο αργά για την BlackBerry που ακόμα δεν έχει καταφέρει να ανακάμψει στην αγορά των smartphones.

H πρώτη έκδοση του BBM για iOS (iOS 6 και άνω) και Android (Android 4.0 και άνω) θα υποστηρίζει group chats, voice note sharing και blackberry groups για την κοινοποίηση ημερολογίων, φωτογραφιών, αρχείων κτλπ. Δεν υπάρχει ακόμα μια ακριβής ημερομηνία για την κυκλοφορία των εφαρμογών αλλά θα σας ενημερώσουμε κατάλληλα.

Loading