Όπως είχαμε αναφέρει την περασμένη εβδομάδα, η RIM ετοιμάζει τη δική της μουσική υπηρεσία BBM Music και σήμερα επιβεβαίωσε τη δημιουργία της!

BBM Music

Η υπηρεσία BBM Music αναμένεται ότι θα ξεκινήσει πριν το τέλος του έτους και θα είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εφαρμογή BlackBerry Messenger, μέσω της οποίας οι χρήστες θα μπορούν να ανταλλάσουν τραγούδια.

Η λειτουργία του BBM Music έχει ως εξής: ο χρήστης θα πληρώνει μηνιαία συνδρομή $4.99 (μάλλον €4.99 για την Ευρώπη) και θα μπορεί να δημιουργήσει το δικό του μουσικό προφίλ με 50 τραγούδια από όλες τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες, εκ των οποίων θα μπορεί να ανανεώνει τα 25 από αυτά κάθε μήνα. Ωστόσο, αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι η δυνατότητα να ακούει δωρεάν τα τραγούδια που έχουν στην κατοχή τους οι επαφές του κάθε χρήστη στην υπηρεσία BBM.

RIM BBM Music

Αυτό συνεπάγεται ότι όσο περισσότερους φίλους έχει κανείς στην υπηρεσία BBM Music, τόσα περισσότερα τραγούδια θα έχει στη διάθεση του. Φυσικά, θα μπορεί να δημιουργήσει playlists με τραγούδια που περιλαμβάνονται τόσο στη δική του 50άδα, όσο και στων φίλων του, καθώς και να αφήσει σχόλια κάτω από οποιοδήποτε. Ακόμη, ο χρήστης θα μπορεί εάν θέλει να αποθηκεύει τα τραγούδια του στο smartphone του, έτσι ώστε να είναι διαθέσιμα και offline.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η RIM έχει περισσότερους από 45 εκατομμύρια πελάτες που είναι ενεργοί στην υπηρεσία BBM, γι' αυτό κατάφερε να κλείσει σχετικά εύκολα τις συμφωνίες με δισκογραφικές εταιρίες όπως οι EMI, Sony Music και Universal.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Advertisements