Κάθε φορά που κατεβάζεις ένα torrent καταγράφεται η IP address σου σε μόλις 3 ώρες!

Αν τα τρία τελευταία χρόνια έχετε κατεβάσει μουσική, video ή οποιοδήποτε άλλο προστατευμένο (copyrighted) περιεχόμενο από torrents, το πιθανότερο είναι ότι η διεύθυνση IP σας βρίσκεται καταγεγραμμένη στα αρχεία εταιρειών ασφαλείας καθώς και σε αυτά των αρχών προστασίας της πνευματικής ιδιοκτήσιας.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Tom Clothia και του Πανεπιστημίου του Birmingham στη Μ. Βρετανία, ο εντοπισμός και η καταγραφή των διευθύνσεων IP των χρηστών που κατεβάζουν πειρατικά είναι τόσο εύκολη υπόθεση για τους ειδικούς που συνήθως πραγματοποιείται μέσα στις πρώτες τρεις ώρες από το κατέβασμα.

Για να μελετήσουν τη δραστηριότητα των χρηστών, οι ερευνητές έστησαν έναν ψεύτικο πειρατικό server και κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων κατόρθωσαν να καταγράψουν τη δραστηριότητα "1033 swarms από 421 trackers  και περισσότερα από 150GB δεδομένων". Παράλληλα, ανακάλυψαν την ύπαρξη μηχανισμών παρακολούθησης από οργανισμούς προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας, εταιρείες ασφαλείας και κυβερνητικά ερευνητικά εργαστήρια.

Προς το παρόν οι ερευνητές δεν έχουν αποκαλύψει τι σκοπεύουν να κάνουν με τα ευρήματα τους, αν δηλαδή σκοπεύουν να τα χρησιμοποιήσουν για μελλοντικές μηνύσεις ή για να παρουσιάσουν στις κυβερνήσεις την έκταση της πειρατείας ώστε να αναλάβoυν δράση.

[via NewScientist]

Loading