BlackBerry 7.1 OS, το νέο update φέρνει WiFi hotspot και NFC Tagging

BlackBerry 7.1 OS

Μπορεί όλος ο κόσμος να έχει στρέψει το βλέμμα του στην CES 2012, ωστόσο, η RIM διάλεξε αυτή τη χρονική περίοδο για να κυκλοφορήσει το BlackBerry 7.1 OS, τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος για smartphones της.

Η έκδοση BlackBerry 7.1 OS φέρνει μαζί της λειτουργία WiFi hotspot, για online σύνδεση έως 5 συσκευών, αλλά και τη νέα εφαρμογή BlackBerry Traffic 3.0 με οδηγίες πλοήγησης στροφή ανά στροφή και βελτιωμένη αναζήτηση σε όλο τον κόσμο.

Ακόμη, ενδιαφέρον παρουσιάζει η λειτουργία BlackBerry Tag, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να προσκαλέσουν φίλους στην υπηρεσία BBM, να ανταλλάζουν επαφές, αρχεία, URLs, φωτογραφίες κλπ. χρησιμοποιώντας το NFC chip των συσκευών τους (κάτι σαν το Android Beam).

Εξάλλου, η RIM αναβάθμισε και την υπηρεσία BBM, με την έκδοση 6.1 να περιλαμβάνει υποστήριξη αρχείων GIF για τα avatars των χρηστών, 12 νέα emoticons, δυνατότητα επιλογής χρώματος στα παράθυρα συνομιλιών, μεγαλύτερο χώρο για προσωπικά μηνύματα στα προφίλ και δυνατότητα πρόσθεσης νέας φωτογραφίας προφίλ χρησιμοποιώντας απευθείας την κάμερα της συσκευής.

Αναλυτικές πληροφορίες για το BlackBerry 7.1 OS εδώ.

Loading