BlackBerry: Σε καταρχήν συμφωνία για εξαγορά από όμιλο fund με μόλις $4.7 δισ.!

blackberry_rip

Πριν από 5 χρόνια, η BlackBerry (τότε RIM) άξιζε κάτι περισσότερο από $83 δισ. και ίσως κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα είχε μια τέτοια κατρακύλα που θα την έφερνε μέχρι τη σημερινή κατάσταση. Ποια είναι αυτή; Να έχει έρθει σε καταρχήν συμφωνία με τη Fairfax Financial Holdings (όμιλος fund) για εξαγορά έναντι μόλις $4.7 δισ.!

Πρόσφατα είχαμε μάθει ότι η BlackBerry θα εξετάσει προτάσεις για να εξαγοραστεί, αλλά δε περιμέναμε ότι η πρώτη αποδοχή θα ήταν τόσο χαμηλού επιπέδου. Η Fairfax κατέχει ήδη το 10% των μετοχών της εταιρείας και πρότεινε $9 / μετοχή για την πλήρη εξαγορά, σε μια περίοδο όπου η BlackBerry έχει ήδη ανακοινώσει απώλειες $1 δισ. και την πρόθεση να απολύσει 4500 υπαλλήλους.

Η συμφωνία δεν είναι ακόμα οριστική, αφού η BlackBerry έχει στη διάθεση της περίπου 40 ημέρες για να εξετάσει κι άλλες προτάσεις, αλλά σε περίπτωση άρνησης του προσυμφώνου με τη Fairfax θα κληθεί να πληρώσει μια συγκριτικά μικρή ρήτρα. Ίσως είναι ένα καλό χρονικό περιθώριο για να δεχτεί κάτι καλύτερο ή να σκεφτούν έναν εναλλακτικό τρόπο επιβίωσης, αν όχι από hardware συσκευές.

[via]

Loading