BlackBerry Messenger (BBM): Διαγραφή απεσταλμένων μηνυμάτων και μηνύματα με χρονοδιακόπτη [Video]

bbm-timed

Η BlackBerry ετοιμάζεται να αναβαθμίσει την πολύ επιτυχημένη υπηρεσία messaging BBM και ήδη δοκιμάζει μια beta έκδοση που θα φέρει δύο ενδιαφέρουσες λειτουργίες. Η πρώτη από αυτές δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να στείλει μηνύματα με προκαθορισμένη χρονική διάρκεια, ενώ η δεύτερη θα επιτρέπει τη διαγραφή απεσταλμένου μηνύματος.

Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή της εταιρείας, ο αποστολέας θα έχει την επιλογή να προσθέσει χρονοδιακόπτη στο μήνυμα του προτού το στείλει στον παραλήπτη, όπως περίπου συμβαίνει στο Snapchat. Όμως, για λόγους ασφαλείας η BlackBerry θα καθιστά ορατό το μήνυμα μόνο όταν ο παραλήπτης έχει κρατημένο το δάκτυλο του επάνω στην ανοικτή οθόνη του chat ή μέχρι να εξαντληθεί το προκαθορισμένο χρονικό διάστημα. Σε περίπτωση που τραβήξει το δάκτυλο από την οθόνη, το μήνυμα θα εξαφανίζεται. Επίσης, εάν διαπιστωθεί ότι ο παραλήπτης έχει χρησιμοποιήσει άλλη εφαρμογή για να λάβει screenshot τότε θα ενημερώνεται με σχετική ειδοποίηση ο αποστολέας.

Η δεύτερη λειτουργία, αυτή της αναίρεσης μηνύματος, θα ισχύει για κάθε γραπτό μήνυμα σε συνομιλία one-on-one και όχι για φωτογραφίες. Ο χρήστης θα επιλέγει το μήνυμα που θέλει να διαγράψει από τον διάλογο κρατώντας το πατημένο για λίγη ώρα και στη συνέχεια επιλέγοντας "retract message".

Η νέα έκδοση θα κυκλοφορήσει σύντομα για όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες (BlackBerry 10, Android, iOS).

[PR]

Loading