Blade Runner 2099: Αυτή είναι η σειρά - sequel της δεύτερης ταινίας

Από τον περασμένο Νοέμβριο γνωρίζουμε ότι βρίσκεται στα σκαριά η δημιουργία live-action τηλεοπτικής σειράς Blade Runner και μάλιστα με ενεργή συμμετοχή του τεράστιου Ridley Scott, ο οποίος άλλαξε μια για πάντα την έννοια του sci-fi πριν από 40 χρόνια με την πρώτη ταινία.

Σύμφωνα με το Deadline, η νέα σειρά ονομάζεται Blade Runner 2099, έχει ήδη ολοκληρωθεί η συγγραφή του πιλοτικού επεισοδίου και ο Ridley Scott απασχολείται ως εκτελεστικός παραγωγός, ενώ δεν αποκλείεται να τον δούμε και πίσω από τη σκηνοθεσία σε ορισμένα επεισόδια. Η παραγωγή αποτελεί σύμπραξη των Amazon Studios, Scott Free Productions και Alcon Entertainment και η υπηρεσία Amazon Prime Video στήνει το χρονοδιάγραμμα για τα γυρίσματα.

Η πρώτη ταινία Blade Runner κυκλοφόρησε το 1982 και ήταν βασισμένη στο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Philip K. Dick “Do Androids Dream of Electric Seep?” του 1968. Σε αυτήν πρωταγωνιστούσε ο Harrison Ford στον ρόλο του Rick Deckard ως ένας Blade Runner που κυνηγούσε επικίνδυνα Replicants που προσπαθούσαν να ζήσουν ως άνθρωποι. Το 2017 κυκλοφόρησε το Blade Runner 2049 σε σκηνοθεσία Denis Villeneuve με τον Harrison Ford να επιστρέφει στον ρόλο του, αλλά ο πρωταγωνιστής ήταν ο Ryan Gosling ως ένα Replicant που εργάζεται ως Blade Runner και υποπτεύεται πως ίσως είναι μισός άνθρωπος - μισός android.

Υπάρχει και η animated σειρά Blade Runner: Black Lotus που είναι τοποθετημένη χρονικά ανάμεσα στις δύο ταινίες. Λογικά το Blade Runner 2099 δεν θα φέρει πίσω τους προηγούμενους πρωταγωνιστές, αφού θα μεταφερθούμε 50 χρόνια μετά τα γεγονότα της δεύτερης ταινίας, αν και ποτέ δεν ξέρεις…

[via]

Loading