Bluetooth LE Audio: Χαμηλότερη κατανάλωση, ταυτόχρονο streaming σε πολλές συσκευές! [CES 2020]

Το Bluetooth SIG ανακοίνωσε το νέο πρότυπο Bluetooth LE Audio (Low Energy Audio), το οποίο έρχεται να λύσει ορισμένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της τεχνολογίας σε ό,τι αφορά τη μεταφορά του ήχου.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, το Bluetooth LE Audio (LC3 codec) επιτρέπει τη μετάδοση του ήχου σε δύο κανάλια χαμηλότερου bitrate για μικρότερη ενεργειακή κατανάλωση ή με καλύτερη ποιότητα στα υψηλότερα bitrate σε σύγκριση με το Classic Bluetooth Audio (SBC codec). Ως εκ τούτου, οι κατασκευαστές θα μπορούν είτε να προσφέρουν καλύτερη αυτονομία στις συσκευές τους, είτε να μικρύνουν ακόμη περισσότερο το μέγεθος τους.

bluetooth-codec-comparison.jpg

Ακόμη ένα σπουδαίο νέο χαρακτηριστικό είναι η λειτουργία Broadcast Audio που επιτρέπει σε μια συσκευή να streamάρει ταυτόχρονα σε πολλούς δέκτες. Για παράδειγμα σκεφτείτε ότι είστε σε ένα αεροπλάνο και παρακολουθείτε παρέα μια ταινία στο smartphone φορώντας ο καθένας τα δικά του ακουστικά!

Τέλος, το Bluetooth LE Audio φέρνει και υποστήριξη για βοηθήματα ακοής σε συνεργασία με την ένωση EHIMA (European Hearing Instrument Manufacturers Association) για τη βελτίωση της εμπειρίας όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ακοή τους.

Το Bluetooth LE Audio θα κάνει την εμφάνιση του σε πληθώρα συσκευών μέσα στο πρώτο μισό του 2020.

[via]

Loading