Boston Dynamics: Ο Atlas πέθανε, ζήτω ο νέος...Atlas! [Video]

Μέχρι σήμερα, πιθανότατα όλοι έχετε δει τα ρομπότ της Boston Dynamics. Τα videos της εταιρείας, που συνήθως παρουσιάζουν τι μπορεί να κάνει το πρότυπο του υδραυλικού ρομπότ Atlas, γίνονται σχεδόν πάντα viral. Ναι, αυτά τα βίντεο αναδεικνύουν τα απίστευτα τεχνολογικά επιτεύγματα μιας εταιρείας που έχει δημιουργήσει ένα ανθρωποειδές ρομπότ που μπορεί να κάνει μέχρι και κινήσεις parkour. Ωστόσο, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Boston Dynamics αποχαιρέτησε αναπάντεχα τον Atlas, αποσύροντας το αγαπημένο της ανθρωποειδές ρομπότ.

Μόλις μία ημέρα μετά την απόσυρση του Atlas, η Boston Dynamics ανέβασε ένα video με το οποίο ανακοίνωσε την ολοκαίνουργια έκδοση του Atlas, ένα πλήρως ηλεκτρικό ρομπότ. Ο νέος Atlas έχει ξεκάθαρα έναν ολοκαίνουργιο σχεδιασμό. Είναι πλέον λεπτότερος, μοιάζοντας περισσότερο με πραγματικό ανθρώπινο σωματότυπο και έχει στρογγυλό κεφάλι, κάτι που έλειπε από τη δομή του παλιού Atlas. Σε ανακοίνωσή της, η Boston Dynamics αναφέρει ότι συνεργάζεται με τη Hyundai για να αναπτύξει πραγματικές εμπορικές χρήσεις για το Atlas.

Το video ξεκινά με το νέο ηλεκτρικό Atlas να ξαπλώνει σε ένα χαλί. Ξαφνικά, τα πόδια του σηκώνονται και αναποδογυρίζουν, προσγειώνοντας τον σχεδόν σε στυλ καβουριού. Στη συνέχεια, τα πόδια σηκώνουν το υπόλοιπο σώμα του ρομπότ προς τα πάνω σαν κάτι βγαλμένο από ιαπωνική ταινία τρόμου. Το κεφάλι του περιστρέφεται ξαφνικά, όπως η Regan από τον Εξορκιστή, για να κοιτάξει την κάμερα. Με τον κορμό και τα χέρια του ακόμα στραμμένα προς τη λάθος κατεύθυνση, το ρομπότ αρχίζει να περπατάει προς την κάμερα. Στη συνέχεια, ο κορμός του Atlas γυρίζει προς τα εμπρός και το ρομπότ σταματά μπροστά από την κάμερα. Μετά από ένα δευτερόλεπτο, κάθε τμήμα του σώματος αρχίζει να περιστρέφεται μακριά από την κάμερα και ο Atlas απομακρύνεται δυναμικά.

Η Boston Dynamics δεν επιδεικνύει και πολλά στο video, από την άποψη των δυνατοτήτων του νέου Atlas στον πραγματικό κόσμο τουλάχιστον, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε καινούργιο υλικό που στοιχηματίζουμε ότι θα εντυπωσιάσει ακόμη περισσότερο το κοινό! Μέχρι τότε, ας αποχαιρετίσουμε τον Atlas στο παρακάτω video:

Loading