Canon XA45: Φορητή βιντεοκάμερα 4Κ με δυνατότητες επαγγελματικής καταγραφής

Ανταποκρινόμενη στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς για περιεχόμενο 4K σε πολλά είδη, όπως εταιρικά και εκπαιδευτικά βίντεο, καθώς και ανεξάρτητες παραγωγές ντοκιμαντέρ και ταινιών, η Canon ανακοινώνει σήμερα ότι η βιντεοκάμερα XA45 είναι διαθέσιμη στις ευρωπαϊκές αγορές. Η επαγγελματική βιντεοκάμερα οπτικού ζουμ 20x, η οποία διαθέτει αισθητήρα CMOS 3,3 ιντσών, μπορεί να καταγράψει βίντεο με κωδικοποίηση 4K UHD ή Full HD XF-AVC και MP4 - προσφέροντας στους χρήστες δημιουργική ευελιξία. Η XA45 ακολουθεί την XA40 η οποία κυκλοφόρησε το 2019, με την προσθήκη μιας τερματικής εξόδου 3G-SDI, επιτρέποντας στους χρήστες να συνδέονται σε στάνταρ εξοπλισμό μετάδοσης, όπως κωδικοποιητές ζωντανής ροής, που αντικατοπτρίζει την αυξημένη ανάγκη για επαγγελματικές συνδέσεις IP.

Συμμαζεμένο μέγεθος και ισχυρή

Ζυγίζοντας περίπου 730g (μόνο το σώμα), η XA45 είναι μια εξαιρετικά συμπαγής βιντεοκάμερα 4K UHD. Παρότι είναι μικρή, ο συνδυασμός ενός αισθητήρα CMOS τύπου 4K UHD 1 / 2,3 ιντσών και επεξεργαστή εικόνας DIGIC DV6 προσφέρει ευκρινείς εικόνες 4K UHD και απίστευτες εικόνες Full HD χάρη στην επεξεργασία υπερδειγματοληψίας HD - ικανοποιώντας την επιταχυνόμενη ζήτηση για ποιοτικό περιεχόμενο.

Η νέα βιντεοκάμερα πηγαίνει ένα βήμα μπροστά από τις XA15 και XA11, καθώς οι χρήστες της XA45 μπορούν να απολαύσουν το επαγγελματικό φορμά εγγραφής XF-AVC, που παρέχει ενσωμάτωση σε επαγγελματικές ροές εργασίας με πρόσθετα μεταδεδομένα, και συνεπώς βελτιωμένη δημιουργική ικανότητα μετά την παραγωγή. Η βιντεοκάμερα υποστηρίζει 4K UHD XF-AVC ή Full HD με μέγιστο ρυθμό bit 160 Mbps στα 25p και 45 Mbps κατά τη λήψη Full HD. Παρότι οι βιντεοκάμερες, όπως η XA45 με δυνατότητα 4K, βοηθούν τους χρήστες να συμβαδίσουν με την αυξανόμενη ζήτηση για περιεχόμενο 4K, το Full HD εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως. Σε λειτουργία Full HD, η XA45 προσφέρει 25p, 50p και 50i.

Για εκείνους που απαιτούν ταχύτερη βιντεοσκόπηση χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα, η XA45 μπορεί επίσης να καταγράψει πλάνα 4K / UHD σε κάρτες SD χρησιμοποιώντας κωδικοποίηση MP4.

canon-xa45-1.jpg

Ο καλύτερος σύντροφος για streaming

Το 2020 επιταχύνθηκε η διάδοση του ζωντανού streaming (ροής) σε πολλούς τομείς. Για πολλούς, όπως στον εκπαιδευτικό τομέα και τις επιχειρήσεις, η ανάγκη για αξιόπιστο εξοπλισμό μαγνητοσκόπησης που μπορεί να μεταδώσει σε υψηλή ποιότητα, αποδείχθηκε ολοένα και πιο σημαντική, καθώς πολλά ιδρύματα και επιχειρήσεις χρειάστηκαν να εκπέμψουν δικτυακά. Χάρη στην έξοδο 3G-SDI, αυτή είναι μόνο μία από τις προκλήσεις στις οποίες η XA45 προσφέρει άμεση απάντηση. Ωστόσο, με την επιλογή των εξόδων SDI και HDMI, η XA45 ενσωματώνεται εύκολα σε πολλά συστήματα ζωντανής ροής.

Οπτική υπεροχή

Εξοπλισμένη με υψηλής ποιότητας οπτικό ζουμ 20x, η XA45 έχει εντυπωσιακή αναλογία ζουμ για μια μικρή βιντεοκάμερα, ξεκινώντας με εύρος εστιακής απόστασης 35 mm 29,3 mm στο ευρύτερο σημείο τηλεφακού έως και 601 mm. Το οπτικό ζουμ 20x μπορεί επίσης να βελτιωθεί χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη επέκταση 2x της βιντεοκάμερας. Με ένα προαιρετικό εύρος ψηφιακού ζουμ έως και 400x, οι χρήστες μπορούν να τραβήξουν εικόνες από μεγάλη απόσταση που διαφορετικά θα ήταν αδύνατο. Όταν απαιτείται σταθεροποίηση εικόνας, η XA45 διαθέτει 3 ισχυρές λειτουργίες IS, Standard IS, Dynamic IS και Powered IS για να διασφαλίσει ότι οι εικόνες παραμένουν ευκρινείς σε όλες τις συνθήκες.

Το Δεκέμβριο του 2020, η Canon κυκλοφόρησε μια ενημέρωση για τη σειρά βιντεοκαμερών της, συμπεριλαμβανομένων των XF405 / XF400, XA40 / XA45, XA55 / XA50 και των δύο LEGRIA HF G60 και HF G50. Η ενημέρωση επιβεβαίωσε ότι η XA45 υποστηρίζει τη λειτουργία Custom Picture - Προσαρμοσμένη Εικόνα, μια δυνατότητα που προσαρμόζει ρυθμίσεις εικόνας όπως, ευκρίνεια, κορεσμό, λεπτομέρεια δέρματος και μείωση θορύβου, προσφέροντας στους χρήστες βελτιωμένη δημιουργική ευελιξία που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους. Για βελτιωμένη προσαρμογή, είναι επίσης δυνατό για τους χρήστες να εκχωρήσουν πρόσθετες λειτουργίες σε αντιστοιχισμένα κουμπιά, όπως zebra, peaking και δείκτες για αυξημένη λειτουργικότητα.

Ευέλικτες επιλογές ήχου

H ΧΑ45 υποστηρίζει επίσης επαγγελματική εγγραφή ήχου. Μια αποσπώμενη λαβή περιέχει δύο τυπικούς ακροδέκτες 3 επαφών XLR για εξωτερικά μικρόφωνα, υποστηρίζοντας εγγραφή ήχου δύο ή τεσσάρων καναλιών. Η κάμερα διαθέτει επίσης είσοδο γραμμής, μικροφώνου και 48V Phantom, ενώ διατίθεται με ενσωματωμένο στερεοφωνικό μικρόφωνο, όπως και ένα τυπικό βύσμα Stereo Jack 3,5 mm που μπορεί επίσης να τροφοδοτήσει ένα εξωτερικό μικρόφωνο.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading