up_icon
Technology

CCC: Κατασκεύασε τον πρώτο στον κόσμο κινητό, ενεργειακά αυτόνομο οικίσκο που τροφοδοτείται κατά 100% με ηλιακή ενέργεια

17 Οκτωβρίου 2018 Yannis Elpidis

CCC: Κατασκεύασε τον πρώτο στον κόσμο κινητό, ενεργειακά αυτόνομο οικίσκο που τροφοδοτείται κατά 100% με ηλιακή ενέργεια

[Δ.Τ.]
  • Η Consolidated Contractors Company δημιουργεί τον πρώτο παγκοσμίως κινητό, ενεργειακά αυτόνομό εργοταξιακό οικίσκο που τροφοδοτείται 100% με ηλιακή ενέργεια.
  • Ο οικίσκος λειτουργεί αυτόνομα 24 ώρες, διατηρώντας θερμοκρασία δωματίου 25°C, σε περιβάλλον μέγιστης εξωτερικής θερμοκρασίας μέχρι 50°C (με ελάχιστη έκθεση 6 ωρών ημερησίως σε ηλιακό φως), χωρίς καμία σύνδεση σε οποιοδήποτε ηλεκτρικό δίκτυο.
  • Η εξέλιξη αυτή, θα βοηθήσει σημαντικά τη βιομηχανία και τις κατασκευές, ιδίως σε απομακρυσμένα εργοτάξια ή περιοχές χωρίς ηλεκτρικό δίκτυο.
  • Τα αυτόνομα συστήματα που λειτουργούν εκτός δικτύων ηλεκτρισμού θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια σημαντική αγορά για τη μελλοντική ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
  • Η CCC και η Tesvolt είναι περήφανες για αυτή τη συνεργασία και πιστεύουν ότι αυτή η επιτυχία θέτει μια σημαντική βάση για τη μελλοντική στρατηγική συνεργασία των δύο εταιρειών.

Ο πρώτος στον κόσμο κινητός οικίσκος 24ωρης ενεργειακής αυτονομίας, που τροφοδοτείται με 100% ηλιακή ενέργεια, δοκιμάστηκε με επιτυχία στα εργοτάξια της Consolidated Contractors Company σε συνεργασία με τη γερμανική εξειδικευμένη εταιρεία αποθήκευσης ενέργειας Tesvolt.

Ο οικίσκος λειτουργεί αυτόνομα επί 24ώρες και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες γραφείων και καταλυμάτων, που βρίσκονται εκτός ηλεκτρικού δικτύου. Ανταποκρίνεται σε όλες τις απαιτήσεις ενέργειας, τόσο στη διάρκεια της ημέρας, όσο και της νύχτας, διατηρώντας θερμοκρασία δωματίου 25°C, σε περιβάλλον μέγιστης εξωτερικής θερμοκρασίας μέχρι 50°C, εφόσον έχει προηγηθεί ένα 6ώρο άμεσης ηλιακής ακτινοβολίας ανά ημέρα. Οι φωτοβολταϊκοί συλλέκτες παρέχουν ισχύ κατά τη διάρκεια της ημέρας και η πλεονάζουσα παραγόμενη ενέργεια τροφοδοτείται στην αποθήκη της μπαταρίας για να υποστηρίξει τη ζήτηση κατά τις βραδινές ώρες. Έτσι, ο οικίσκος μπορεί να εξυπηρετεί τη χρήση γραφείου στις ώρες της ημέρας και τη στέγαση των εργαζόμενων τη νύχτα. Το σύστημα μπορεί να παρακολουθείται συνεχώς, να αναλύεται και να ρυθμίζεται οποτεδήποτε διαδικτυακά από οπουδήποτε στον κόσμο.

Η πρωτοβουλία αυτή της CCC ευθυγραμμίζεται με τους στόχους των Ηνωμένων Εθνών για την αειφόρο ανάπτυξη και την έκθεση του World Economic Forum με τίτλο "Διαμορφώνοντας το Μέλλον των Κατασκευών»

Ο Aref Boualwan, Manager M.I.S. & Business Processes Re-engineering της CCC, δήλωσε ότι η εξασφάλιση αποτελεσματικών και αξιόπιστων μεθόδων κλιματισμού για τους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις των εργοταξίων της, υπήρξε πάντα προτεραιότητα για τη CCC.

«Η πλειοψηφία του προσωπικού μας βρίσκεται σε τοποθεσίες της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, όπου οι μέσες θερμοκρασίες είναι πάντα υψηλές. Ως εταιρεία χρησιμοποιούμε συνεχώς το υψηλό διαθέσιμο της ηλιακής ενέργειας στην περιοχή και –για αυτό το έργο– στραφήκαμε σε συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τα οποία είναι και τα πλέον κατάλληλα, λόγω των γεωγραφικών περιορισμών, αλλά και του κόστους επέκτασης του ηλεκτρικού δικτύου, ώστε να υποστηρίξουμε τους υπαλλήλους μας, ημέρα και νύχτα.

Μια ομάδα μηχανικών με πολυποίκιλο τεχνικό υπόβαθρο και εμπειρογνώμονες, με έδρα διαφορετικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, ανέπτυξε τον ενεργειακά αυτόνομο οικίσκο. Το ενεργειακό σύστημα σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε, δοκιμάστηκε και τέθηκε σε λειτουργία σύμφωνα με τους τελευταίους κώδικες και τα πρότυπα IEC. Το πρωτότυπο χρησιμοποίησε ηλιακές φωτοβολταϊκές μονάδες, μετατροπείς και μπαταρίες ιόντων λιθίου για να παρέχει ένα σταθερό ενεργειακό οικοσύστημα, που συνδυάζει αποτελεσματικά φωτισμό LED και συσκευές

Αυτός ο ενεργειακά αυτόνομος κινητός οικίσκος είναι μια καινοτόμος λύση εκτός δικτύου και αποτελεί μόνο το πρώτο βήμα της στρατηγικής μας για τα συστήματα ανανεώσιμης ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας για τη βιομηχανία. Λαμβάνοντας υπόψη τις απομακρυσμένες περιοχές όπου εργαζόμαστε, αυτή η επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή είναι στρατηγικής και υψίστης σημασίας - όχι μόνο για την κατασκευαστική βιομηχανία αλλά για την κοινωνία στο σύνολό της.

Η CCC και η Tesvolt είναι περήφανες για αυτή τη συνεργασία και πιστεύουν ότι αυτή η επιτυχημένη εφαρμογή αποτελεί μια σημαντική βάση για τη μελλοντική στρατηγική συνεργασία των δύο εταιρειών

Με τα κόστη των ηλιακών φωτοβολταϊκών να μειώνονται και την απόδοση τους να αυξάνεται, σε συνδυασμό με τα μειούμενα κόστη και τις τεχνολογικές βελτιώσεις στα συστήματα αποθήκευσης και ελέγχου μπαταριών, τα συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εκτός ηλεκτρικών δικτύων θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια σημαντική αγορά"

Ο Daniel Hannemann, Εμπορικός Διευθυντής της Tesvolt δηλώνει:

"Η CCC επιδιώκει διαρκώς να εκμεταλλεύεται το 100% της ηλιακής ενέργειας και είμαστε πολύ ευτυχείς που συνεισφέρουμε στο κρίσιμο κομμάτι του έργου αυτού, με τα ανθεκτικά και μακράς διαρκείας συστήματα μας αποθήκευσης μπαταριών."

Η γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία Tesvolt εξειδικεύεται στα συστήματα αποθήκευσης μπαταριών ιόντων λιθίου υψηλής απόδοσης για εμπορικούς και βιομηχανικούς σκοπούς. Η Tesvolt χρησιμοποιεί κυψέλες μπαταρίας από τη Samsung SDI, οι οποίες είναι ιδιαίτερα ασφαλείς και αξιόπιστες. Τα συστήματα αποθήκευσης μπαταριών έχουν διάρκεια ζωής 30 ετών, έχουν ιδιαίτερα χαμηλές ανάγκες συντήρησης και μπορούν να επιτύχουν υψηλή απόδοση, ακόμη και σε περιβάλλον με υψηλές θερμοκρασίες.

This slideshow requires JavaScript.

Yannis Elpidis

Είμαι ένας λάτρης της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Γνώρισα τον πρώτο μου υπολογιστή στα μέσα της δεκαετίας του '80 και ήταν "love at first sight" που λένε και στο χωριό μου. Θα με βρείτε καθημερινά στη "Darkpony Digital".

Αγαπημένο μότο:
 "There are 10 kinds of people, those who understand binary and those who don't."

ΣΧΟΛΙΑ
techgear_icon