Τέλος για τα CDs στα τέλη του 2012!

CDs

Είναι γνωστό ότι οι πωλήσεις των CDs έχουν μειωθεί αισθητά την τελευταία δεκαετία, καθώς το καταναλωτικό κοινό προτιμά ξεκάθαρα τις ψηφιακές (και πιο προσιτές) αγορές από τα διάφορα online καταστήματα (iTunes, Amazon, κλπ.), οπότε δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη η είδηση ότι οι μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρίες αποφάσισαν και επίσημα πλέον να σταματήσουν την παραγωγή των CDs στα τέλη του 2012!

Η αλήθεια είναι ότι οι εταιρίες καθυστέρησαν σημαντικά στο να πάρουν την παραπάνω απόφαση, πιθανότατα επειδή ήλπιζαν ότι θα σώσουν την κατάσταση με συνδρομητικές υπηρεσίες ή ότι θα υπήρχαν προβλήματα στις online αγορές. Παρόλα αυτά, η απόφαση είναι ειλημμένη και αρκετές μεγάλες αλυσίδες μουσικών καταστημάτων (Virgin, HMV κλπ.) θα βρεθούν μπροστά σε αδιέξοδο, με την Amazon να κρατά σχεδόν το μονοπώλιο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα SideLine, η παραγωγή των CDs θα συνεχιστεί μόνο για συλλεκτικές εκδόσεις, κάτι που είχε συμβεί και με το "θάνατο" του βινυλίου, αν και δύσκολα θα βρει κανείς οπαδούς των CDs σε σύγκριση με αυτούς του βινυλίου.

Να σημειωθεί ότι καμία από τις EMI, Universal και Sony δεν προέβη σε κάποιο επίσημο σχόλιο.

[πηγή SideLine]
Loading