Η πρώτη εμφύτευση κεραμεικού στέρνου στον κόσμο είναι γεγονός [Video]

sterno0

Για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά, Γάλλοι γιατροί τοποθέτησαν με επιτυχία ένα κεραμικό στέρνο σε μια γυναίκα η οποία έπασχε από καρκίνο στο οστό αυτό, όπως ανακοίνωσε σήμερα η I.Ceram, η κατασκευάστρια εταιρεία του προσθετικού αυτού.

Γιατροί αντικαθιστούν το 75% του κρανίου ασθενούς με 3D εκτυπωμένο εμφύτευμα!

Η πρώτη εμφύτευση κεραμικού στέρνου στον κόσμο έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λιμόζ στις 19 Μαρτίου. Η γυναίκα, ηλικίας περίπου 50 ετών, είχε αναπτύξει καρκίνο από ακτινοβολία, αφού είχε υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία για έναν άλλο καρκινικό όγκο στον μαστό.

Σήμερα, μετά από τρεις μήνες, η εγχείριση αποδεικνύεται επιτυχής: η ασθενής έχει ένα καινούριο, υγιές στέρνο και οι αναπνευστικές δυνατότητές της βελτιώνονται” ανέφερε η I.Ceram, μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 2006 στη Λιμόζ και ειδικεύεται στην κατασκευή πρωτοποριακών εμφυτευμάτων.

sterno2

Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι πολύ θετικό και η ασθενής επανέρχεται σταδιακά“, είπε ο χειρουργός Φρανσουά Μπερτέν ο οποίος έκανε την επέμβαση.

Η τεχνολογία 3D printing του χάρισε πίσω το πρόσωπό του

Σύμφωνα με την I.Ceram, το “πορώδες κεραμικό στέρνο με οξείδιο του αργιλίου” παρουσιάζει μικρότερο κίνδυνο για μολύνσεις σε σύγκριση με δύο άλλους τύπους προσθετικών που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα. Είναι πλήρως συμβατό με τον οργανισμό, δηλαδή γίνεται δεκτό από το σώμα και ενσωματώνεται με τα υπόλοιπα οστά της θωρακικής κοιλότητας, διαβεβαιώνει η εταιρεία.

Κάθε χρόνο στη Γαλλία καταγράφονται περίπου 200 κρούσματα καρκίνου του στέρνου. Οι όγκοι αυτοί προέρχονται είτε από την ακτινοβολία στην οποία υποβάλλονται οι ασθενείς για τη θεραπεία άλλων καρκίνων του μαστού είτε είναι μεταστατικοί από καρκίνο των οστών.

[via NEWS247.gr]

This entry was posted in Health, Science. Bookmark the permalink.