Chrome: Αλλαγή στο logo μετά από 8 χρόνια

Η Google συνηθίζει να προχωρά συχνά σε αλλαγές των λογοτύπων των υπηρεσιών - προϊόντων της, αλλά η αλήθεια είναι πως στην περίπτωση του Chrome είχε μείνει στάσιμη εδώ και μια 8ετία. Όπως και να ‘χει, η εταιρεία ετοιμάζει αλλαγές, τις οποίες μοιράστηκε με το κοινό ο Elvin Hu (σχεδιαστής του Google Chrome) μέσω Twitter.

Μη περιμένετε κάποια συνταρακτική αλλαγή σε σύγκριση με το σημερινό logo, απλά στο νέο παρατηρούμε flat διαχωρισμό των χρωμάτων (κόκκινο, κίτρινο, πράσινο) και ελαφρώς πιο έντονο και μεγαλύτερο τον κεντρικό μπλε κύκλο.

Σημειώνεται, επίσης, πως το νέο logo του Chrome θα φαίνεται ελαφρώς διαφοροποιημένο από σύστημα σε σύστημα. Για παράδειγμα, στο Chrome OS θα είναι πιο έντονα τα χρώματα για να συμβαδίζει καλύτερα με τα υπόλοιπα εικονίδια, ενώ στο macOS θα μοιάζει πως «ξεπηδά» από το dock και στα Windows 10/11 θα είναι πιο εμφανές το gradient effect για να ταιριάζει με τη γενική σχεδιαστική φιλοσοφία της Microsoft.

Αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο εικονίδιο του Chrome από το 2008, τα επόμενα τρία είναι αρκετά πιο κοντά το ένα με το άλλο. Μικρή σημασία έχει η αλλαγή logo στην καθημερινότητα του χρήστη, ωστόσο, καλό είναι βλέπουμε και κάτι καινούργιο κατά καιρούς.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

Loading