Chrome OS Flex: Η έκδοση της Google για σχεδόν κάθε PC και Intel-based Mac!

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πριν από λίγο το Chrome OS Flex, μια αρκετά πρώιμη έκδοση μιας νέας πρωτοβουλίας που έχει ως στόχο να φέρει το λειτουργικό σύστημα Chrome OS σχεδόν σε κάθε Windows PC και Intel-based Mac.

Το Chrome OS Flex είναι βασισμένο στην πλατφόρμα CloudReady, την οποία έχει εξαγοράσει από το 2020 η Google, και απευθύνεται κυρίως σε επιχειρήσεις ή/και μαθητές/φοιτητές/σπουδαστές που θέλουν να επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής του υπολογιστή τους με ένα ελαφρύ και αρκετά χρηστικό λειτουργικό σύστημα όπως είναι το Chrome OS.

Για την ακρίβεια, το Chrome OS Flex έχει αναπτυχθεί με τον ίδιο βασικό κώδικα του Chrome OS και θα ακολουθεί την ίδια συχνότητα λανσαρισμάτων νέων εκδόσεων. Η Google τονίζει πως ο χρήστης σε γενικές γραμμές θα απολαμβάνει την ίδια εμπειρία χρήσης και τις ίδιες δυνατότητες, απλά σε αυτήν την πρώιμη έκδοση είναι λογικό να μην δουλεύουν τα πάντα στην εντέλεια. Σε ό,τι αφορά την υποστήριξη Android εφαρμογών, στην παρούσα φάση η Google ενδιαφέρεται πρωτίστως να προσφέρει μια όσο το δυνατόν πιο πιστή εμπειρία Chrome OS, αλλά δεν αποκλείεται να το δούμε στο μέλλον.

Όσοι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ για το Chrome OS Flex και τον τρόπο εγκατάστασης στον υπολογιστή σας. Υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι εφικτό να το περάσετε σε σύγχρονα Mac ή MacBook επειδή το hardware (επεξεργαστές M1) της Apple δεν επιτρέπει την εγκατάσταση διανομής Linux.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed/ στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading